banner

Rij-indruk: Lexus UX 250h AWD F Sport Premium

Rij-indruk: Lexus UX 250h AWD F Sport Premium

Met de UX 250h AWD F Sport Premium SUV van Lexus gaat het chiquere broertje van Toyota de strijd aan met de Audi Q3, de BMW X1 en de Volvo XC40. Groot onderscheid is, dat de Lexus alleen als hybride leverbaar is. De rest volgt weliswaar snel, maar Lexus loopt voorop in deze milieuvriendelijke race.

Lexus wil bovendien zelf graag afstand nemen van de rest van de meute en noemt het design ´onderscheidend en dynamisch´, waarbij het design moet breken met bestaande conventies voor het crossover segment. Anders dan de rest is het devies.

De UX is zeker anders, dan de meeste SUV’s en crossovers, die Nederland en België bevolken. Met de mega spindle-grille, in de F Sport versie voorzien van carbon-achtig traliewerk, biedt de UX een imposante neus. De smalle en agressief ogende koplampen en de achterlichten, die uit de carrosserie komen, benadrukken de sportieve uitstraling des te meer. Overigens hebben de uitstekende achterlichten tevens een aerodynamische downforce functie. De forse, zwarte kunststof spatbordverbreders ogen stoer en de dikkere wielkasten geven de UX een lekker breed en dus krachtig uiterlijk. Anders dan de rest? Check.

Lees het gehele artikel in 4WD Magazine uitgave 5-2020.

Lexus UX

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos