banner

Rij-indruk: Ford Ranger Raptor

Rij-indruk: Ford Ranger Raptor

Ford Nederland heeft 4WD Magazine de primeur gegund om de eerste Ford Ranger Raptor diesel, die het naar Nederland haalde, te rijden.

In antwoord op hun vraag of we dat wel zouden willen, vielen er enkele tellen stilte, maar toen kwam er een enthousiast ‘Ja graag’ uit onze mond en een aantal weken later konden we dit 4×4 pick-up monster in Amsterdam ophalen. Onze eerste indruk was er één van verwondering, want hoog, breed, stoer, dik en uitdagend stond daar de Ranger Raptor voor ons klaar te staan. Het werden een enerverende paar dagen van genieten…

De Ranger Raptor zou je het kleine broertje van de F-150 Raptor kunnen noemen, maar hiermee doe je de Ranger toch wat te kort. De Ranger Raptor diesel is voor de Europese en Aziatische en Afrikaanse markten bedoeld en dus is een V8, zoals die voor de VS volledig is getuned, minder gewenst. Tenminste, zo denkt de fabrikant hierover; de vraag naar dieselmotoren is op ons continent simpelweg groter. De Ranger Raptor is uitgevoerd met een 2.0 liter 4 cilinder EcoBlue BiTurbo dieselmotor. Eentje met 213 pk’s en 500 Nm trekkracht. De pick-up mag 2.500 kg trekken en dat is in de praktijk voor de liefhebbers een extra motivatie tot aanschaf.

Lees het gehele artikel in de nieuwe uitgave (4WD Magazine 9-2020).

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE
X