Nog een demonstratie van de diversiteit van de innovativiteit van Ford Performance is het debuut van de nieuwe generatie van de Ranger Raptor. Voor het eerst is deze performance pick-up rijdend te zien op Europese bodem en wel op het uitdagende off-road parcours naast de fameuze, geasfalteerde heuvelklim van Goodwood. De nieuwe Ranger Raptor wordt aangedreven door een twin-turbo 3.0-liter EcoBoost V6-motor, die een vermogen levert van 212 kW (288 pk) en een koppel van 491 Nm3.

Ford presenteerde de tweede generatie van de Ranger Raptor eerder dit jaar al met een spectaculaire stuntvideo. Ten opzichte van de vorige generatie is de nieuwe Ranger Raptor tot nog meer in staat, zowel op de weg als in het terrein. Dat is mede te danken aan voorzieningen als FOXÒ Live Valve schokdempers, die zich continu geheel automatisch aanpassen aan de positie van de auto en de rij-omstandigheden, en maar liefst zeven rijmodi waaruit de bestuurder kan kiezen om op elke weg en in elk terrein optimaal uit de voeten te kunnen4. Geavanceerde connectiviteit is mogelijk met Fords nieuwste SYNC 4A®-systeem5, ondersteund door een centraal 12-inch touchscreen.

“Very Gay Raptor” en Tough Talks
Behalve dat de Ranger Raptor zijn kunnen laat zien in het terrein en op de baan van Goodwood, ondersteunt de pick-up van Ford ook om discriminatie aan te pakken bij een livesessie van een nieuwe serie “Tough Talks”. Het gespreksonderwerp – dat gaat over hoe de auto-industrie een cultuur kan opzetten van inclusiviteit en verbondenheid met de LGBTQ+- gemeenschap – wordt geleid door de Welshe rugbylegende Gareth Thomas, de eerste professionele rugbyspeler die openlijk uit de kast is gekomen.

De oorspronkelijke Very Gay Raptor verscheen al in 2021, toen Ford Thomas’ stem gebruikte in combinatie met het stoere model om een standpunt in te nemen tegen online discriminatie en om verbondenheid te tonen aan de LGBTQ+-gemeenschap. Dat was in reactie op een afkeurende opmerking in een post op social media.

Het beeld van een schitterende, spetterende, goudkleurige Ford Ranger Raptor, voorzien van regenboogstriping en een roze hart achterop, kreeg op social media zulke positieve reacties dat Ford twee échte Very Gay Raptors maakte, een in het Verenigd Koninkrijk en een in Duitsland.