[vc_row][vc_column][vc_column_text]

  • Nissans iconische familie-SUV nu ook geëlektrificeerd
  • Zorgeloos EV‑gevoel dankzij geavanceerd e‑POWER-systeem
  • Vertrouwen onder alle omstandigheden dankzij innovatieve e‑4ORCE vierwielaandrijving
  • Enige geëlektrificeerde SUV met zeven zitplaatsen in zijn segment
  • In de showrooms verwacht vanaf begin november
  • Per direct te bestellen, vanaf € 48.390,-

De Nissan X-Trail is al ruim 20 jaar synoniem met avontuur voor het hele gezin. De vierde generatie van het icoon staat vanaf begin november bij de Nederlandse dealers. De gloednieuwe familie‑SUV combineert een robuust en modern design met comfort en flexibiliteit en is per direct te bestellen vanaf € 48.390,-

e-POWER
Het hart van de nieuwe X-Trail is Nissans baanbrekende e-POWER-systeem dat onlangs werd geïntroduceerd in de Qashqai. Het levert responsieve prestaties doordat de wielen enkel worden aangedreven door een elektromotor. Hierdoor is de respons altijd direct, lineair en soepel.

De geavanceerde turbobenzinemotor met variabele compressie draait stil mee op de achtergrond en voedt de accu, die vervolgens via een omvormer stroom levert aan de elektromotor. Hierdoor ontstaat een echt EV-gevoel, zonder de noodzaak van opladen.

e-4ORCE vierwielaandrijving

Dankzij e-4ORCE kan met vertrouwen kilometers gemaakt worden onder alle omstandigheden. De vierwielaandrijving, die werkt met twee elektromotoren, is speciaal ontwikkeld voor Nissans elektrische aandrijflijnen. Bovendien biedt het systeem een comfortabele rit dankzij de stabiele wegligging en soepele krachtverdeling. Ook de nieuwe Nissan Ariya wordt leverbaar met dit unieke e-4ORCE systeem.

Praktisch en flexibel

Comfort en gemak zijn belangrijk in het leven en staan daarom ook centraal bij de gloednieuwe X-Trail. Zo bestaat de derde rij uit afzonderlijk neerklapbare stoelen, die in de vloer van de kofferbak verdwijnen wanneer ze niet nodig zijn. Doordat de tweede rij verschuifbaar is en de portieren achter tot bijna 90 graden openen, ontstaat een gemakkelijke toegang tot de achterste rij. Verder is er een overvloed aan opbergmogelijkheden in het interieur, zijn er afzonderlijke bedieningselementen voor de ventilatie achterin en zijn zowel voor- als achterin USB A- en C-laders te vinden.

De nieuwe Nissan X-Trail is uitgerust met een uitgebreide reeks intuïtieve technologieën die het leven voor bestuurder en passagiers eenvoudiger maakt. Een voorbeeld is Nissans optionele bestuurdersassistentiesysteem ProPILOT Assist met Navi-link, dat vermoeidheid en stress tijdens het rijden vermindert, waarschuwt en ingrijpt in geval van onvoorziene gevaren. Een belangrijk veiligheidskenmerk is de aanwezigheid van een heads-up display, dat belangrijke informatie in het blikveld van de bestuurder projecteert, zoals instructies van de navigatie, bestuurdersassistentie en de geldende maximumsnelheid.

Om het comfort te verhogen, biedt de nieuwe X-Trail een scala aan connected services, waaronder smartphone-integratie, WiFi in de auto voor maximaal zeven apparaten en NissanConnect Services, een speciale app waarmee interactie met en toezicht op het voertuig mogelijk is.

David Milan, Country Director Nissan Nederland voegt toe: “We zijn enthousiast dat de X-Trail binnenkort weer deel uitmaakt van het Nissan-gamma. We zijn ervan overtuigd dat klanten zullen genieten van zijn unieke combinatie van geëlektrificeerde prestaties, vertrouwenwekkende rijeigenschappen en robuuste praktische bruikbaarheid. Zoals u van een Nissan mag verwachten, zal hij een unieke aantrekkingskracht op de klant hebben. We kunnen niet wachten om hem in onze showrooms te zien.”

“De Nissan X-Trail luidt een volgende fase in van Nissans offensief van geëlektrificeerde producten. De X-Trail heeft een lange geschiedenis en we kunnen dat avontuur nu een vervolg geven met een geëlektrificeerde aandrijflijn en een geavanceerd tweemotorig vierwielaandrijvingssysteem voor ultieme zekerheid – en dat alles met zeven zitplaatsen. Die combinatie van eigenschappen is uniek voor de X-Trail waarmee hij vooroploopt in vergelijking tot zijn concurrenten. We zijn ervan overtuigd dat klanten er dol op zullen zijn,” aldus Guillaume Cartier, voorzitter van Nissan AMIEO-regio.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”image_grid” images=”34389,34390,34391,34392,34393,34394,34388,34395″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]