“We breiden de Cayenne-familie uit met een model dat een sterk eigen karakter heeft. Net als in elk segment waarin we actief zijn, willen we dat de Cayenne Coupé de sportiefste is in zijn klasse,” vertelt Oliver Blume, CEO bij Porsche AG.

De Porsche Cayenne maakt een stevige groei door in China. In 2018 verkocht Porsche meer dan 31.000 eenheden, een stijging van 19 procent in vergelijking tot een jaar eerder. De sportwagenfabrikant wil de groei in het SUV-segment doorzetten met een Coupé-variant. Het nieuwe model neemt alle technische hoogtepunten over van de derde-generatie Cayenne en onderscheidt zich door zijn nog sportievere ontwerp en nieuwe technische details. De daklijn loopt sterk af, terwijl de voorruit en de A-stijlen kleiner van stuk zijn doordat het dak met 20 millimeter is verlaagd. De schouders van de auto zijn met 18 millimeter verbreed door toepassing van onder meer nieuw ontworpen portieren. De vaste dakspoiler heeft gezelschap van een adaptieve achterspoiler die omhoog komt vanaf een snelheid van 90 km/u. Dit zorgt voor extra downforce op de achteras en ook de rijstabiliteit profiteert hiervan.

Groot panoramadak standaard – koolstofvezel dak optioneel

De Cayenne Coupé is standaard uitgerust met een vast glazen panoramadak van 2,16 m2. Een dak van koolstofvezel is optioneel en maakt deel uit van één van de drie lichtgewicht sportpakketten die verder ook 22 inch lichtgewicht GT Design-velgen en stoelbekleding in een klassieke ruit aanbieden. De Cayenne Coupé biedt standaard voldoende ruimte voor maximaal vier personen.

Aan de voorzijde zorgen sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen voor comfort en optimale zijdelingse steun. Achterin is de Coupé uitgerust met een achterbank met de eigenschappen van twee aparte stoelen. Een achterbanksysteem met drie stoelen is als alternatief beschikbaar zonder meerprijs. De passagiers achterin zitten 30 millimeter lager dan in de Cayenne. De bagageruimte heeft een inhoud van 625 liter en is daarmee ideaal voor dagelijks gebruik. Die waarde neemt toe tot 1.540 liter (Cayenne Turbo Coupé: 600 tot 1.510 liter) wanneer de stoelen achterin zijn neergeklapt. De royale standaarduitrusting omvat het snelheidsgevoelige Power Steering Plus, 20 inch lichtmetalen velgen, Park Assist vóór en achter inclusief achteruitrijcamera, Porsche Active Suspension Management (PASM) en Sport Chrono Package.

Er zijn bij de marktintroductie twee krachtige motoren beschikbaar: de 3,0-liter zescilinder turbo met 250 kW/340 pk (450 Nm) en de 4,0-liter twinturbo achtcilinder die 404 kW/550 pk (770 Nm) levert in de Cayenne Turbo Coupé.

Enthousiasme voor Porsche neemt toe in China

Met 80.000 verkochte auto’s was China de grootste individuele markt voor Porsche in 2018. “Het is fascinerend om te zien hoe de interesse in en het enthousiasme voor Porsche de afgelopen decennia in China zijn toegenomen,” verklaart Jens Puttfarcken, President en CEO van Porsche China. Het eerste Porsche Experience Center werd een jaar geleden in Shanghai geopend en bevindt zich op het internationale circuit van Shanghai. Het terrein is 10 hectare groot en biedt bezoekers de gelegenheid om op unieke wijze kennis te maken met Porsche-modellen, zowel op als naast het circuit. “Het Porsche Experience Center is door meer dan 10.000 gasten bezocht”, vertelt Puttfarcken. Bovendien werd in 2017 de eerste officiële Porsche Club China opgericht, die nu meer dan 6.500 leden telt.

– Persbericht