Welkom in Piemonte, de nog nauwelijks ontdekte regio van Italië die bekendstaat om zijn voortreffelijke wijnen en adembenemende off-road rijroutes! Gelegen in het noordwestelijke deel van Italië, biedt Piemonte een onvergetelijke ervaring voor zowel wijnliefhebbers als avonturiers.

De Wijnen
De wijngeschiedenis van Piemonte gaat eeuwen terug en de regio is de thuisbasis van enkele van de meest prestigieuze wijnen ter wereld. De wijngaarden hier produceren een breed scala aan rode, witte en mousserende wijnen, waaronder de beroemde Barolo, (one of the Bad Boys of Italy), de full body Barbera en de opgewekt sprankelende Asti Spumante. Een bezoek aan de wijnmakerijen en proeflokalen van Piemonte is een must voor iedereen die de kunst van het wijnmaken waardeert.

De Routes
Maar er is meer in Piemonte dan alleen wijn. De regio is ook een paradijs voor liefhebbers van offroad rijden. Met zijn ruige terrein en schilderachtige landschappen biedt Piemonte enkele van de beste offroad rijervaringen in Europa. Of je nu een doorgewinterde offroader bent of een beginner, je zult zeker genieten van de routes die Marco heeft uitgestippeld.
Behalve in de Alpen rijden we een paar prachtige offroad routes door de Langhe. Daar banen we ons een weg door glooiende heuvels en sappige wijngaarden. We genieten van de sensatie van offroad rijden terwijl we de schoonheid van de regio in ons opnemen.
En als we niet aan het rijden zijn, is er genoeg te eten en te drinken in de Langhe. De regio herbergt charmante middeleeuwse stadjes, oude kastelen en prachtige vergezichten.

Dus of je nu een wijnliefhebber bent, een liefhebber van offroad rijden, of gewoon iemand die op zoek is naar een unieke en onvergetelijke vakantie-ervaring, Piemonte heeft voor elk wat wils. Kom en ontdek de schoonheid en charme van deze magische regio, en laat Piemonte’s wijn- en offroad routes je meenemen op een reis die je nooit zult vergeten.

Meer informatie en/of boeken via deze link.