Sinds 2005 maakte het Duitse 3DOG Camping GmbH tenttrailers en daktenten vanuit zijn Hamburgse standplaats. De sinds 2014 aan de HYMER groep toebehorende onderneming heeft einde 2019 zijn bedrijfsactiviteiten gestaakt. CAMPWERK heeft het merk 3DOG Camping overgenomen en is vanaf nu aanspreekpunt voor service-werkzaamheden en onderdelenvoorziening van bestaande producten.

Met de overname van het merk 3DOG opent zich voor CAMPWERK een nieuw hoofdstuk. Naast een groot gedeelte van onderdelen, machines en materiaal, vloeien nu ook medewerkers en know-how naar het hoofdkantoor in Bochum. “We zijn erg blij dat we ook medewerkers van 3DOG hebben kunnen enthousiasmeren om naar ons te komen. Met hun ervaring en kunde kunnen we onszelf verder verbeteren en blijven groeien, “ zegt Michael Krämer, directeur van CAMPWERK.

Voor klanten en bezitters van een 3DOG producten is de service en onderdelenvoorziening nu gezekerd. Werkplaats en naaiatelier zijn eveneens overgenomen, zodat ook hier op kan worden teruggevallen. Productie van accessoires is op aanvraag mogelijk. Het produceren van complete 3DOG tenttrailers blijft voor het moment nog open, aldus Michael Krämer. Voldoende materiaal en onderdelen zijn beschikbaar, maar dat is nu niet onze prioriteit.

Binnen CAMPWERK zijn een aantal medewerkers aangesteld die zich met de onderdelenvoorziening, accessoires en diensten m.b.t. 3DOG producten bezighouden. Zij zijn vanaf nu via www.3dog.de bereikbaar. Vooralsnog loopt dit rechtstreeks via CAMPWERK in Duitsland en niet via de Nederlandse vestiging van CAMPWERK.

De overname die gelijktijdig plaatsheeft met de seizoenstart én met de beursmarathon (CAMPWERK staat tot en met maart op zo’n 20 verschillende kampeer- en vrijetijdsbeurzen), zorgt voor een flinke uitdaging voor de firma CAMPWERK. Met de aanstelling van de extra medewerkers, in gebruikstelling van de machines, ingebruikneming van extra hallen én de introductie van nieuwe producten, zoals b.v. de Skycamp Mini in maart dit jaar, zal het voorjaar van 2020 een opwindende periode zijn, zegt Krämer.

Met de overname van 3DOG versterkt CAMPWERK haar positie in de kampeermarkt in Europa en kan het beter concentreren op de ontwikkeling en innovatie van nieuwe kampeerproducten.

Wie tot nu toe heeft ‘geflirt’ met een 3DOG tenttrailer, maar nog geen keuze had gemaakt, wordt door Michael Krämer expliciet uitgenodigd. “Kom eens langs in één van onze 4 showrooms, waaronder die in Nederland, óf op één van de vele beurzen waar we zijn. Wij houden van datgene wat we doen en dat zal u zeker merken bij onze medewerkers”.

Over CAMPWERK

CAMPWERK is de specialist op het gebied van compact kamperen. Geïnspireerd op de Australische tenttrailers, startte Michael Krämer in 2010 zijn onderneming, welke nu is gesitueerd in Bochum. Mobiliteit, avontuur, vrijheid en verbondenheid met de natuur is wat je met de tenttrailers en daktenten van CAMPWERK kunt beleven. Sinds 2018 is CAMPWERK eveneens exclusief distributeur van het merk iKamper in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en de Benelux. In 4 eigen showrooms, waaronder in Nederland, zowel als op 40 jaarlijkse beurzen presenteert CAMPWERK zijn producten aan geïnteresseerden.

CAMPWERK nu op YouTube

Per direct heeft CAMPWERK een nieuw YouTube kanaal (youtube.de/campwerk) voor kampeer- en outdoorfans. Daar worden wekelijks productinformatie, kampeertips en mooie inspiratievideo’s getoond met het predicaat “de moeite van het zien waard’.