banner

‘Overland-Ready’ Taco

‘Overland-Ready’ Taco

De Toyota Tacoma is sowieso een stoere pick-up en dat is de TRD Pro Tacoma zeker. Maar voor de SEMA Show, die uiteindelijk niet doorging dankzij de coronapandemie, werkte Toyota samen met 4WD Toyota Owner Magazine om een nog capabeler versie van de Taco te bedenken, speciaal bedoeld voor echte overlanders.

Als naam werd verzonnen ‘Overland-Ready Tacoma’. De auto kreeg een hele trits off-road upgrades, die Toyota zelf je niet zal leveren, want ze zijn te danken aan de bouwers Ryan O’Connell en ShmellFab. De Taco kreeg nieuwe coilovers, nieuwe schokdempers, een sperdifferentieel, stalen en aluminium skidplates onder de auto, BFGoodrich Mud Terrain banden (255/85R16) en meer power! Want er werd een Magnuson supercharger aan de Tacoma TRD Pro 3.5liter V6 toegevoegd, die nu 370 pk/276 kW/447 Nm ophoest.

De Overland-Ready Tacoma biedt behalve veel off-road plezier, een pracht van een slaapplaats. Er kwam een flinke brandstofopslag bij, ook een flinke opslag voor water, een Hi-Lift jack en een Yakimna Sky-Rise cargo bed tent.

Overigens heeft Toyota geen plannen om deze Overland-Ready Tacoma in wat voor vorm dan ook uit te brengen; Toyota wilde slechts een voorbeeld geven van wat je allemaal met een Tacoma kunt doen.

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE
X