banner

Off-the-grid in 2,5 m3

Off-the-grid in 2,5 m3

Wie wil dat nou niet, na een avontuurlijke dag off-road rijden, dé perfecte kampeerplek tegenkomen en dan gewoon je bivak opzetten. Die vrijheid, die geeft het ultieme outdoor gevoel. Vrijheid, maar tegelijk ook het gemak van een warme douche en de luxe van een koud biertje en een stevige maaltijd. Maar hoe krijg je in een compacte kampeertrailer van ongeveer 2,5 m3 voldoende voorzieningen om op deze manier een aantal dagen off-the-grid te kamperen?

Deze vraag was één van de ontwerpuitgangspunten van de Fennec off-road trailer. Zo zijn de luchtketel, watertank en accubakken in het frame van het chassis gepositioneerd en bevindt zich in de disselbak een houder voor een (LPG-) gasfles. Vanuit de gasaansluiting in de disselbak gaat er een vast gasleidingnet naar het tweepits kooktoestel in de dubbele uitschuiflade. De trailer is voorzien van binnenverlichting, stopcontacten (5V, 12V en 230V), een accupakket en een walstroomaansluiting met lader. Ga je langere tijd off-the-grid, dan kun je de elektrische installatie uitbreiden met extra accu’s, zonnepanelen, ‘laden via de auto’ en een omvormer. Wil je warm water? Dan is er de mogelijkheid om een vaste geiser te installeren. Sta je op een oneffen ondergrond? Geen probleem. Met de luchtveren is de trailer makkelijk waterpas te stellen. En met een dakoppervlak van ruim 3 m2 biedt de trailer voldoende ruimte voor een daktent en luifel, die op het roofrack kunnen worden gemonteerd.

Heb je vragen, of wil je zien hoe off-the-grid in 2,5m3 werkt? Kijk dan eens op de Fennec website: www.fnnc.nl, of kom langs in Dordrecht. 

Gehele extra dikke 4WD Magazine uitgave 5 met ‘Off-road/Kampeer Daktent en Outdoor Special’ te bestellen via deze link.

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE
X