En toch was dit de harde conclusie, waar we mee moesten omgaan. En waar we, blijkt achteraf op het moment van dit schrijven, erg goed mee zijn omgegaan. Want 24 & 25 september zijn een mooi succes geworden. Met meer dan 60 standhouders, met meer dan 30 rally/Dakar bivak deelnemers, met een cateringplein en meerdere activiteiten voor kinderen was het weekend een prachtige promotie voor alles dat met 4×4 en off-roaden te maken heeft.

Zaterdag de 24ste werd om 10.00 uur het 4WD Festival op het nieuwe terrein in Berghem  geopend. Vanwege vergunningen mochten we pas vanaf 11.00 op de twee off-road banen. Maar vanaf 10.00 uur stond het publiek al bij de entree, ze konden niet wachten. Het miezerde op zaterdag en daarom waren we blij, dat we toch serieus wat volk mochten verwelkomen. Die toeschouwers kregen meer dan voldoende voorgeschoteld en niet alleen in het standhoudersdorp/rallybivak. Op de twee off-road terreinen was meer dan voldoende te beleven voor de Vrije Rijders, de twee waterbakken hadden veel bekijks en voor de demo-rijdende rally- & Dakar-voertuigen was de nieuwe grote off-road baan een fraaie afwisseling met wat ze gewend waren. Het publiek kon veel zien vanaf de zichtplekken langs de off-road banen en als je even niks te doen had, dan werd je wel vermaakt door de dames van het kinderentertainment, of de standhouders die echt serieus werk hadden gemaakt van hun afgenomen plekjes. Bandenspanningswedstrijden, introducties van nieuwe off-road trailers, introductie van de Achleitner Mantra 4×4 op de stand van X-Traxx en veel meer nieuwigheden kon je tijdens het 4WD Festival bekijken. Wat te denken van de nieuwe DDW-truck, of de nieuwe KAP Outlaw van Bert Heskes, of wat dacht je van de nieuwe elektrische ROCK-E van de Rockyman? Het kwam allemaal voorbij tijdens het 4WD festijn in Berghem/Oss.

De zaterdagavond was een barbecue georganiseerd voor de deelnemers en dit was prima verzorgd. De cateraar zorgde voor serieus goed vlees en de koks waren hard aan het werk om alle deelnemers van een voortreffelijk hap te voorzien. De bar werd eveneens druk bezocht en zo werd het onder de grote Polaris tenten tot in de late uurtjes gezellig.

De zondag begon druk en eindigde minstens net zo druk. De zon scheen en de mensen wisten de nieuwe locatie goed te vinden. Veel auto’s quads en SSV’s op de baan en veel publiek in het standhoudersdorp en rallybivak. De mannen van RC Overdose hadden weer een fraaie miniatuur off-road baan gecreëerd, waar je als bezoekers soms zelf het afstandbedienbare stuur mocht bedienen. De twee rally miniatuurtrucks trokken het hele kampement rond. En, als je aan het eind van de dag mocht meerijden met een rallyauto, of –truck, dan had je ergens op de dag een abonnement op 4WD Magazine afgenomen, want dat was de actie van de dag, die dan ook goed scoorde!

Waarschijnlijk vergeten we in dit schrijven nog een hoop, want er was zoveel te zien en te doen. Zo een positief 4×4 weekend, waarbij alle deelnemers hun beste promotiebeentje hadden voorgezet.

We gaan nu weer op naar 2023 en op naar een nieuw 4WD Festival! Houd vooral je favoriete 4×4-huisblad in de gaten, want zodra we nieuws hebben, lees je het daarin als eerste!

Het uitgebreide verslag met bijbehorende foto’s van 4WD Festival editie 2022 in 4WD Magazine uitgave 11-2022.