Crossover met unieke, geëlektrificeerde aandrijflijn in opvallende uitvoering

  • Imposante uitvoering met opvallende, zwarte stijlelementen
  • Keuze uit drie two‑tone carrosseriekleuren met contrasterend dak
  • Altijd met e‑POWER-aandrijflijn: unieke EV‑rijervaring zonder te hoeven opladen
  • Gelimiteerde oplage van 150 stuks

Een jaar na de introductie van de Nissan Qashqai met de innovatieve e‑POWER-aandrijflijn presenteert het merk een speciale uitvoering met een opvallende uitstraling, waarmee Nissans iconische crossover nog imposanter voor de dag komt: de Qashqai e‑POWER Black Edition.

De nieuwe Nissan Qashqai e‑POWER Black Edition is gebaseerd op het rijke uitrustingsniveau N‑Connecta en standaard voorzien van een two‑tone carrosserie. Daarbij is er keuze uit drie kleurencombinaties: Pearl White of Ceramic Grey met een zwart dak, of een Black Metallic carrosseriekleur met een grijs dak.

Verder is de Black Edition standaard uitgerust met zwarte 18-inch vijfspaaks lichtmetalen wielen, instaplijsten met verlicht ‘Qashqai’-opschrift bij de voorportieren en het ‘Cold Pack’ met verwarmbare voorstoelen, stuurwiel en voorruit. Een panoramisch glazen dak met elektrisch bedienbare zonwering, dakrails en het NissanConnect navigatie- en infotainmentsysteem met 12,3-inch beeldscherm, draadloos Apple CarPlay® en draadloze smartphonelader zijn eveneens standaard.

De Black Edition-uitvoering is ontworpen door het team van Nissan Design Europe in Londen, met het doel de emotionele aantrekkingskracht van de derde generatie Qashqai te vergroten voor klanten die worden aangetrokken door de rationele voordelen van de e-POWER-aandrijflijn.

“Op basis van de positieve reacties sinds de introductie van de Qashqai e-POWER weten we dat klanten dol zijn op de EV-rijervaring, zonder zelf te hoeven opladen. Met de Black Edition geven we de Qashqai e-POWER een extra onderscheidende uitstraling en voegen we een vleugje emotie toe aan een rationele keuze”, aldus Arnaud Charpentier, Vice President, Product Strategy & Pricing, Nissan AMIEO.

e-POWER: uniek en innovatief
Het hart van de Nissan Qashqai Black Edition wordt gevormd door de unieke en innovatieve e-POWER-aandrijflijn, waarbij een krachtige batterij wordt gevoed door een 115 kW (156 pk) sterke 1,5-liter turbomotor met variabele compressieverhouding. Deze driecilinder benzinemotor fungeert uitsluitend als generator. De batterij levert op zijn beurt stroom aan een 140 kW (190 pk) sterke elektromotor, die afhankelijk van de situatie ook direct door de benzinemotor/generator kan worden gevoed.

Wat deze aandrijflijn uniek maakt, is het feit dat uitsluitend de elektromotor de wielen aandrijft, waardoor de reacties op het stroompedaal direct en lineair zijn. Hiermee is de Qashqai E-POWER een aantrekkelijk alternatief voor traditionele hybridemodellen. In tegenstelling tot conventionele hybridemodellen biedt Nissans e-POWER-aandrijftechniek het rijplezier van soepel en comfortabel 100% elektrisch rijden, zónder de batterij te hoeven opladen bij een laadpunt.

“De Qashqai e-POWER Black Edition zal de aandacht trekken van klanten die worden aangetrokken door zijn unieke aandrijflijntechnologie en extra worden verleid door zijn imposante uitstraling met een coole, verfijnde look”, besluit Charpentier.

De Nissan Qashqai Black Edition is per direct te bestellen voor prijzen vanaf € 48.040.