Uitgave 4WD 07/08 – 2021

(fysiek blad)

€ 4,50

*Klik op deze link

Uitgave 4WD 07/08 – 2021

(digitaal)

€ 3,75

*Klik op deze link

Uitgave 4WD 07/08 – 2021

(digitaal & fysiek)

€ 7,95

*Klik op deze link

 • Bush Mechanic

  Bush Mechanic

  Als je dat op Youtube zoekt, krijg je de meest gekke voorbeelden van hoe mensen in de diepe binnenlanden van alle continenten hun auto aan het rijden houden.

  Lees meer
 • Hoe geel mijn lievelingskleur werd…

  Hoe geel mijn lievelingskleur werd…

  Het was een prachtige nazomerdag in het zuiden van Polen. Ik zat lekker in het middagzonnetje, toen de telefoon ging. Het was Marc de Wachter van 4WD Travel.

  Lees meer
 • Paul Spierings gaat de Dakar in met Can-Am Maverick

  Paul Spierings gaat de Dakar in met Can-Am Maverick

  In januari van dit jaar reed Paul Spaurings voor de derde keer succesvol over de finish van de Dakar Rally. Drie keer over de meet met de motor in de koningsklasse! In 2019 behaalde Paul als Dakar rookie een 26ste plaats, in 2020 een 25ste plaats en afgelopen januari sloot de Brabander als 26ste de zwaarste rally ter wereld in Jeddah, Saudi-Arabië af.

  Lees meer
 • Heftig begin in ‘Empty Quarter’

  Heftig begin in ‘Empty Quarter’

  De 44ste editie van de Dakar Rally zal van 2-14 januari 2022 wederom plaatsvinden in Saoedi-Arabië. De wedstrijd start in Ha’il en zal finishen in Riyadh. Voor het eerst zal er ook een officiële categorie voor elektrisch aangedreven auto’s worden geëntameerd, de T1-E.

  Lees meer
 • Lekke banden in de Russische winter

  Lekke banden in de Russische winter

  Kilometers vreten, banden en repareren en verrast worden door de eerste echte Russische sneeuwstorm, een boeran. Reizen in winters Siberië tilt avontuur naar een nieuw niveau.

  Lees meer
 • Gereden met… Peugeot 3008 Blue Lease Allure Hybrid 225

  Gereden met… Peugeot 3008 Blue Lease Allure Hybrid 225

  Peugeot heeft z’n beste verkochte SUV (meer dan 800.000 auto’s wereldwijd) verfijnd. Oftewel heeft de 3008 een update gegeven. Met een nieuwe neus met modelbenaming op de motorkap en gewijzigde achterlichten, waarbij de drie leeuwenklauwen nog duidelijker naar voren komen, is aan de buitenzijde van de 3008 het meest veranderd.

  Lees meer
 • Elektrische Ford F-150 lightning

  Elektrische Ford F-150 lightning

  De volledig elektrische Ford F-150 Lightning is de meest innovatieve pick-up, die Ford ooit heeft gebouwd.

  Lees meer
 • Inkas Sentry SUV

  Inkas Sentry SUV

  De gepantserde, hardcore Inkas Sentry MPV, die oorspronkelijk slechts als legervoertuig, dan wel politievoertuig werd ontworpen en wel wat wegheeft van de auto’s uit de film ‘Death Race’, heeft een SUV-achtige nakomeling voortgebracht.

  Lees meer
 • Karlmann King SUV

  Karlmann King SUV

  Is ie nou ‘stealth’, of domweg asymmetrisch? Het is in ieder geval de Karlmann King SUV! En het is in ieder geval ook de duurste SUV ter wereld!

  Lees meer
 • Flying Huntsman Long Nose

  Flying Huntsman Long Nose

  De Chelsea Truck Company heeft onlangs de Land Rover Defender 90 Flying Huntsman 105 Long Note gepresenteerd.

  Lees meer
 • Ford Ranger Raptor Special edition

  Ford Ranger Raptor Special edition

  Ford introduceert de Ranger Raptor Special Edition. Om exclusiviteit te waarborgen, wordt de nieuwe Ford Ranger Raptor Special Edition in beperkte aantallen geproduceerd. De Special Edition versterkt de imposante uitstraling van de pick-up met aanvullende stijlaccenten, zoals racestrepen en rode details. De Ranger Raptor Special Edition is vanaf Q1 2022 bij geselecteerde Nederlandse Ford dealers te zien.

  Lees meer
 • Elektrische Alpha Jax CUV

  Elektrische Alpha Jax CUV

  Alpha Motor Corporation uit Californië heeft een retro-moderne, elektrische off-road crossover gepresenteerd, die ze de naam Jax hebben gegeven.

  Lees meer
 • Mini Jeep met Honda motor

  Mini Jeep met Honda motor

  Een echte klassieke militaire Jeep van uit, of net na de tweede wereldoorlog is nauwelijks meer te koop. Maar bij RM Sotheby’s veilinghuis werd onlangs dit lieverdje geveild. Het is echter wel een flink kleinere uitvoering dat het origineel. Maar hier doe je je kinderen een enorm plezier mee!

  Lees meer
 • Defenture levert Scorpion 6.6. dieselquad aan krijgsmacht

  Defenture levert Scorpion 6.6. dieselquad aan krijgsmacht

  Tijdens het optreden van Nederlandse militairen in Afghanistan en Mali bewees de quad zijn waarde. Daar reden ze mee door de ‘kieren en gaten’ van het berglandschap en over de uitgestrekte zandvlaktes.

  Lees meer
 • Cobra II militaria

  Cobra II militaria

  Het Turkse bedrijf Otokar kondigde in maart aan, dat het een mijn- en overvalbestendig (MRAP) voertuig aan de Cobra II 4×4 familie heeft toegevoegd.

  Lees meer
 • Design wedstrijd Jeep

  Design wedstrijd Jeep

  Voor het negende achtereenvolgende jaar organiseerde Stellantis een design wedstrijd, die high schoolers aanmoedigt futuristische auto’s te tekenen. Onlangs maakte de automaker de winnaars van dit jaar bekend, nadat het deelnemers had gevraagd een elektrische Jeep te ontwerpen.

  Lees meer
 • 3x 4WD Magazine zomertest

  3x 4WD Magazine zomertest

  Waarom de nieuwe Jeep Compass, de Toyota LandCruiser 150 en de Kia Sorento Plug-In met elkaar vergelijken?

  Lees meer
 • Woudkarpaten

  Woudkarpaten

  Verscholen tussen de bossen en heuvelachtige velden van zuid-oost Polen liggen afwisselende routes, waar elke off-road liefhebber enthousiast van wordt.

  Lees meer
 • 4WD Festival editie 2021

  4WD Festival editie 2021

  Tijdens de ontzettend vreemde Corona-periode blijven we, weliswaar op de achtergrond, drukdoende met het 4WD Festival. In 2020 hebben we het geluk gehad een kleinschaliger event te kunnen organiseren. Dankzij de samenwerking met de Gemeente Oss, waarbij we secuur met de veiligheidsmaatregelen zijn omgegaan, geloven we afgelopen jaar toch een leuk en enerverend evenement te hebben kunnen neerzetten.

  Lees meer
X