Steve Huntingford van What Car?: “De Lexus NX 450h+ is een van de beste argumenten om groener te gaan rijden. Met een groot elektrisch rijbereik dat de gebruikerskosten significant verlaagt. Verder rijdt de NX erg goed en is het interieur vrij van enige kritiek. De Lexus NX 450h+ bewijst dat elektrisch rijden zonder compromissen geen fantasie is.”

ELEKTRISCHE ACTIERADIUS IN STEDELIJKE GEBIEDEN TOT 97 KILOMETER

De Lexus NX 450h+ biedt een elektrische actieradius van 70 à 74 kilometer (WLTP) die in stedelijke gebieden zomaar oploopt tot 89 à 97 kilometer. Dit is maar liefst twee keer zo groot als concurrenten.

NIEUW HOOFDSTUK VOOR LEXUS

De NX 450h+ is de eerste plug-in hybride van Lexus en het visitekaartje van het geheel nieuwe NX-gamma, dat verder ook uit de hybride-elektrische NX 350h bestaat. Het model betekent een nieuw hoofdstuk voor Lexus, met een nieuwe designrichting, nieuwe aandrijflijnen en verdere verbeteringen op het vlak van dynamische prestaties. Innovatie is er in de vorm van een superieur multimedia- en connectiviteitssysteem en nieuwe en verder verbeterde actieve veiligheids- en rijhulpsystemen (Lexus Safety System+).

CO2-EMISSIE EN VERBRUIK BESTE IN SEGMENT

Lexus heeft zijn toonaangevende rol op het gebied van hybride-elektrische technologie ingezet om voor de NX 450h+ een nieuwe aandrijflijn te produceren die op meerdere belangrijke punten uitblinkt. De plug-in hybride-aandrijflijn levert een systeemvermogen 309 pk/227 kW. Hiermee is een acceleratie van 0-100 km/uur in 6,3 seconden mogelijk. Tegelijkertijd behoren de CO2-emissie (21-25 g/km) en het brandstofverbruik (1,0-1,1 l/100 km) tot de beste in het segment.

ONGELOOFLIJK BEGEERLIJKE AUTO

De LC 500 Convertible is door What Car? onderscheiden met de titel Best High-End Convertible. Steve Huntingford: “De atmosferische V8 is een genot voor de oren, of je nu op de autoweg toert of langzaam door de stad rijdt. Op hoge snelheid en met het dak dicht, is de LC bovendien veel stiller dan zijn concurrenten. Voeg daar de spectaculaire look van een conceptcar en een prachtig interieur aan toe – dat ook nog eens aanvoelt alsof het voor de eeuwigheid gebouwd is – en je hebt een ongelooflijk begeerlijke auto.”

– Persbericht