Qua design heeft de Grand Cherokee zeker wat inspiratie opgedaan bij de Grand Wagoneer concept, zoals die in september 2020 naar buiten is gebracht. De auto is nog steeds goed herkenbaar als een Jeep, maar ze hebben erg hun best gedaan om ‘m wat sjieker te doen zijn.

Voor de Noord Amerikaanse markt krijgt de Grand Cherokjee een 3.6 liter V6 onder de motorkap geschroefd, die 290 pk/350Nm levert en een 5.7 liter V8 van 357 pk en 530 Nm. Ook een 4Xe hybride komt er nog aan, maar dat wordt ook later in 2021.

De Grand Cherokee zit vol tech. Er zijn drie varianten, die standaard AWD hebben en verder is er één die alle aandrijfkrachten naar voor-, of achteras kan sturen, een tweede heeft een tussenbak met hoge en lage gearing en een derde heeft eveneens een tussenbak met hoge en lage gearing en een elektronisch limited slipdifferentieel op de achteras.

De nieuwe Grand Cherokee zal verder leverbaar worden met luchtvering met een te selecteren rijhoogte en een elektronisch terrain mode systeem.

Verder is het interieur duidelijk verfraaid met een groot en fraai centraal display. Behalve een enorme lijst aan veiligheids- en connectivity systemen, is er tevens een digitale achteruitkijkspiegel, vergelijkbaar met JLR’s ClearSight systeem. Tenslotte is er een head-up display.