Škoda heeft de naam onthuld van zijn nieuwe, volledig elektrische stads-SUV en presenteert tegelijkertijd een digitaal studiemodel dat alvast vooruitblikt op het nieuwe model. De Škoda Epiq, die in 2025 zijn opwachting maakt, gaat rond de € 25.000 kosten. Op basis van een lengte van 4,10 meter krijgt hij een ruim opgezet interieur en tot 490 liter aan bagageruimte. Het nieuwe model onderscheidt zich zowel uiterlijk als in het interieur door de robuuste, functionele en authentieke designkenmerken van Škoda’s nieuwe Modern Solid-designtaal. Die moderne looks gaan samen met een geavanceerde digitale ervaring, met nieuwe technologieën en rijassistentiefeatures.

  • Epiq breidt Škoda’s elektrische modellenprogramma verder uit, als de tweede van zes nieuwe elektrische Škoda’s die de komende jaren worden gelanceerd
  • Digitaal studiemodel blikt vooruit op nieuw model in strategisch belangrijk segment van de stads-SUV’s
  • Robuust, functioneel en authentiek Modern Solid-design, volop ruimte en tot 490 liter aan bagage-inhoud
  • Breed aanbod aan nieuwe technologieën, connectiviteit en rijassistentiesystemen voor een prijs rond de € 25.000

“De nieuwe elektrische Škoda Epiq gaat veel auto voor een aantrekkelijke prijs bieden, met een ruim interieur dat is verpakt binnen compacte afmetingen”, aldus Klaus Zellmer, CEO van Škoda Auto. “Onze klanten willen keuze hebben. Daarom breiden we ons groeiende aanbod aan e-modellen uit naar dit populaire segment. Met deze eerste designteasers onderstrepen we dat de Epiq onderscheidend gaat zijn in modern design, een praktisch bruikbaar rijbereik en gebruiksvriendelijke technologieën, en dat alles tegen een betaalbare prijs.”

4,10 meter lang, ruim 400 km aan range en tot 490 liter bagageruimte

Het nieuwe digitale studiemodel van Škoda belicht de belangrijkste kenmerken en features van de toekomstige productieauto. Met een lengte van 4,10 meter biedt de Škoda Epiq voldoende ruimte aan vijf inzittenden en een bagageruimte van maximaal 490 liter. Met een instapprijs vanaf ongeveer € 25.000 is dit de perfecte keuze voor klanten die voor het eerst voor een elektrische auto kiezen. De Epiq is ontworpen op basis van de krachtige nieuwe Modern Solid-designtaal en biedt een maximaal elektrisch rijbereik van ruim 400 kilometer.

“Onze nieuwe designtaal – Modern Solid – vertegenwoordigt het volgende niveau in moderniteit”, licht Oliver Stefani, hoofd Škoda Design, toe. “Slimme functionaliteit en praktische bruikbaarheid worden harmonieus in evenwicht gehouden door aantrekkelijke nieuwe looks en onze duurzaamheidsbenadering. De designstudie van de Epiq belichaamt op perfecte wijze alle belangrijke kenmerken van onze nieuwe designtaal.”

Modern Solid: krachtig, functioneel en authentiek 

De nieuwe Modern Solid-designtaal combineert robuustheid, functionaliteit en authenticiteit. In lijn met die kenmerken heeft het Škoda Epiq designstudiemodel een stoere motorkap met een nieuw Škoda-merkembleem. De hoogglans zwarte Tech-Deck Face vormt een moderne herinterpretatie van de bekende Škoda-grille en herbergt elektrische voorzieningen als de afstandsradar en frontcamera. De Tech-Deck Face wordt geflankeerd door multifunctionele T-vormige LED-elementen voor de dagrijverlichting en richtingaanwijzers. De koplampen zijn in een lagere, secundaire positie ondergebracht. Hun lichtmodules hebben een vierkant ontwerp en zijn voorzien van Matrix LED-technologie. De robuuste voorbumper is uitgerust met een opvallende in Unique Dark Chrome gespoten spoiler.