banner

MG ZS EV nestelt zich aan top verkopen elektrische auto’s

MG ZS EV nestelt zich aan top verkopen elektrische auto’s

De particuliere automobilist heeft in de maand juli gekozen voor automerk MG. Dat blijkt uit de cijfers van de RDW. MG registreerde de afgelopen maand 501 eenheden. Dat is maar liefst 70 procent meer dan een maand eerder. Het marktaandeel van MG in de maand juli is 13%, een record voor het merk. In totaal heeft MG sinds de herintroductie van het merk in Nederland in oktober 2019 al meer dan 2.000 eenheden in ons land op de weg gezet.

De MG ZS EV eindigde in de Nederlandse verkoopranglijst voor elektrische auto’s op de tweede plaats. De meeste particulieren kozen voor de ZS EV. Na de Niro van KIA dat 648 eenheden registreerde, noteerde MG met de ZS EV 501 registraties. De Golf-e behaalde een totaal van 488. Voor de Hyundai KONA was dat 362 en de Renault Zoë 241.

De populariteit van de MG ZS EV kan volgens MG deels worden verklaard doordat het merk een extra premie toekent van € 4.000 (naast de overheidssubsidie) op de aankoop van een nieuwe auto. “Automobilisten zijn niet alleen op zoek naar een betaalbare en betrouwbare elektrische auto, maar willen ook snel kunnen rijden. MG voldoet aan al deze voorwaarden”, stelt Jurgen Helmink, Country Manager van MG voor de Benelux.

De MG ZS EV is de eerste betaalbare elektrische SUV in Nederland. Na aftrek van de MG-premie en de overheidssubsidie is deze auto verkrijgbaar voor € 22.985  in de MG Brand Stores van Van Mossel in Breda en Amsterdam. De MG-premie is nog geldig tot 16 augustus. De ruim vier meter lange familieauto is beschikbaar in twee comfortniveaus; de Comfort en de Luxury. Beide versies zijn uitgerust met een batterij pakket van 44,5 kWh, waardoor de MG een actieradius heeft van 263 kilometer volgens de WLTP meetmethode. De MG ZS EV voldoet aan de hoogste veiligheidseisen (Euro NCAP 5 sterren).

– Persbericht

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE
X