banner

Met vijf Neder-Landies naar Londen voor ‘Oxford Coming Home Party’

Met vijf Neder-Landies naar Londen voor ‘Oxford Coming Home Party’

Als liefhebber van Land Rovers en van avontuurlijk reizen, kreeg ik, Andrea, ooit het reisverslag ‘First Overland, London-Singapore by Land Rover’ van Tim Slessor in handen. Het verhaalt over zes studenten uit Oxford en Cambridge, die in 1955-‘56 met twee Serie I Land Rovers van London naar Singapore rijden. Het werd een tocht van zes maanden en zes dagen.

In totaal legden ze 18.000 mijl af. Het verhaal vertelt over thee zetten onder de Eiffeltoren, de bijna lege Autobahn in Duitsland en het laatste stuk weg naar Singapore, dat nog niet bestond. Dat reisverslag is al sinds jaar en dag een inspiratie voor vele overlanders en Land Rover-liefhebbers, die dromen van lange reizen. En daar rekent ik mezelf ook toe. Dus toen ik hoorde, dat één van die oude Land Rovers uit 1955 was gerestaureerd en dat deze oude dame de reis van Singapore naar London nogmaals zou gaan maken, werd ik enthousiast. De Last Overland-reis volgde ik samen met Nico van de Wetering online. Naarmate ze dichterbij kwamen, begon het bij ons te kriebelen. Op de één of andere manier wilden we hier deel van uitmaken. Bij elk nieuw Facebookbericht van de avonturen van The Last Overland-expeditie werden we enthousiaster.

Zoals elke Land Rover-eigenaar kregen ze te maken met pech, maar mijl voor mijl kwam ‘Oxford’, zoals de oude dame liefkozend wordt genoemd, dichterbij. We zochten een ingang bij het team en kwamen in contact met Thérèse Marie Becker, de enige vrouw in het reisgezelschap. Helaas bleken ze op hun reis Nederland niet aan te doen en dus zat een ‘meet & greet’ op Nederlandse bodem er niet in. Talloze plannen passeerden de revue en uiteindelijk besloten we om een Land Rover-reisje naar Engeland te organiseren en aan te sluiten bij de grote ‘Oxford Coming Home Party’ op 14 december 2019. Nico, die samen met Bram de 4WD-garage A.C. Van de Wetering uit Heerde heeft, polste onder zijn klanten, of er meer gegadigden voor deze roadtrip waren. Dat resulteerde in een mooie selectie Land Rovers.

Lees het gehele artikel in 4WD Magazine uitgave 3-2020.

Oxford Coming Home Party

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE
X