Het is zo ver… vier kinderen op de achterbank, bagage in de MINK Sportscamper en de tocht gaat beginnen. We gaan een paar dagen naar de Ardennen en onze dochters hebben allebei een vriendin uitgenodigd om op dit kampeeravontuur mee te gaan. We zijn al eerder weggeweest met de Mink, maar dat was met zijn tweeën. Nu zijn we met z’n zessen! Past dat in de lichte en compacte MINK Sportscamper?

De eerste uitdaging: waar laten we alle bagage, als de auto vol zit met kinderen? Dat was verrassend makkelijk op te lossen. Een deken over het queensize matras van de MINK en het beddengoed en daarbovenop de tassen, twee tenten, een shelter, 6 stoeltjes en een tafeltje. Het paste verrassend makkelijk.

De reis ging naar Nonceveux, naar Camping Arkeo. Een prachtig groene camping met mooi beschutte plekken aan de rivier de Amblève. Vlak bij Remouchamps en Ninglispo. De reis was zonnig en hoewel de rit minder dan 2 uur was van onze woonplaats, waanden we ons door de heuvels, de bossen en de Franse taal toch echt ver weg in het buitenland. Die heuvels merk je nauwelijks met de 520 kg wegende MINK achter je. Caravans en campers, we haalden ze allemaal in toen we bij Luik omhoog reden. Ook een zanderig en hobbelig bospad bij de camping stopte de MINK niet. We vonden een mooi plekje op de camping en door de vier stevige handgrepen op de hoeken stond de MINK in “no time” op de juiste positie, waar wij de shelter en de kinderen de koepeltentjes, opzetten. Iedereen lekker bezig! Toen we allemaal klaar waren, was de MINK ook weer leeg, klaar om te relaxen! Die shelter hadden we mee voor: ‘je weet maar nooit’. Het is tenslotte vroeg in het voorjaar. Stroom hadden we niet nodig, want de MINK is voorzien van een eigen zonnepaneel, waardoor we volledig zelfvoorzienend waren en dus op een extra mooi plekje konden staan, vlak bij de rivier.

‘s Avonds namen we de auto naar het dichtstbijzijnde pittoreske plaatsje, waar we boodschappen deden en echte Vlaamse frietjes aten. De auto is tenslotte vrij om lekker de omgeving mee te verkennen. Toen we terugkwamen op de camping staken we een kampvuur aan in de gehuurde vuurschaal en genoten van de avond bij een knapperend en verwarmend vuurtje. Heerlijk voldaan van de eerste dag genoten we na in de MINK. Om vervolgens kijkend naar de sterren door het enorme panorama-dak, alvast te dromen van de volgende dag op het 16 cm dikke matras.

De volgende dag gingen we na het ontbijt, uit de eigen MINK keuken, op pad voor de Ninglinspo wandeling. En wandeling van zes km. Eerst heuvel op en daarna een flinke afdaling. Het is een uitdagende wandeling, omdat er behoorlijk wat stukken zijn, waar je dicht langs rotswanden over zeer smalle paadjes loopt en van rots naar rots springt. Het is ook een behoorlijk steile klim. Maar in een ontzettend mooie omgeving. Door het bos, langs een rivier, via een waterval en met een prachtig uitkijkpunt. Met heel veel insta-foto-opportunity’s en genoeg uitdaging voor sportieve tieners.

Op het moment dat we terug in het dal waren, vielen de eerste druppels. We gingen vlug terug naar de camping, waar het de jongste twee lukte om het kampvuur weer op te stoken. We roosterden worstjes op het vuur met brooddeeg, onze eigen Brabantse worstenbroodjes. En door de shelter was de regen ook helemaal geen probleem. Het was juist erg knus. De MINK stond met de achterkant in een boog, daardoor stond de keuken mooi droog, zodat we er goed bij konden voor eten en drinken. ‘s Avonds draaiden we de MINK met de handige handvatten een kwartslag, zodat we ook droog naar binnen konden om te slapen. Ook dag twee was, ondanks de regen, goed geslaagd. Helaas was het weekendje Ardennen toen alweer voorbij en moesten we de volgende dag inpakken. Door de regen was alles drassig en modderig geworden, maar met de 33 cm bodemvrijheid kwamen hier de off-road capaciteiten van de MINK naar boven! We waren zo weg!

Het was een geslaagd weekendje weg met de MINK en de vier kids. De volgende staat inmiddels alweer gepland. Deze keer voor een langer verblijf… en weer met vier tieners.  Echt de ultieme manier voor een 4×4 outdoor kampeerweekend

Gehele extra dikke 4WD Magazine uitgave 5 met ‘Off-road/Kampeer Daktent en Outdoor Special’ te bestellen via deze link.