Dacia presenteert de volledig nieuwe Duster. De derde generatie opent een nieuw hoofdstuk in het succesverhaal van de Duster, die is uitgegroeid tot de standaard in zijn segment.

Het veelzijdige Dacia-icoon bezit alle kenmerken waar het merk voor staat: robuust, outdoor, essentie, coolheid, slimmigheid en zuinigheid. De Dacia Duster kwam in 2010 op de markt en werd in 2017 voor het eerst volledig vernieuwd. Hij klom naar de top en herschreef de regels van het SUV-segment.

  • Dacia presenteert derde generatie Duster, volgend hoofdstuk van iconische bestseller
  • Volledig nieuwe Dacia Duster met robuuster en assertiever design
  • Nieuwe generatie SUV met meer beleving dankzij CMF-B-platform
  • 4×4-uitvoering brengt offroad-capaciteiten naar nieuwe hoogte
  • Meer duurzame materialen en beschikbaar met hybride-aandrijflijn
  • Veiligheid en comfort van hoger niveau dankzij veel nieuwe technologie
  • Alles is nieuw, behalve het belangrijkste: Dacia Duster onveranderd de gezins-SUV met de beste prijs-kwaliteitverhouding in dit segment

De Dacia Duster is een succesverhaal. In zijn 13-jarige carrière heeft hij meer dan veertig onderscheidingen ontvangen, staat het productieaantal al op 2,2 miljoen en groeide hij uit tot de bestverkochte SUV in Europa over alle segmenten in 2022. In de fabriek van Dacia in het Roemeense Pitesti rollen dagelijks zo’n duizend exemplaren van de Duster van de band. Dat is er bijna één per minuut!

KRACHTIGER EN ASSERTIEVER DESIGN

Dacia heeft het design van de Duster opnieuw uitgevonden. Hij heeft nog steeds de opvallende uitstraling die de eerdere generaties naar de top bracht, evenals een solide en robuust SUV-karakter, maar dan van een hoger niveau dankzij de nieuwe designtaal van Dacia. De nieuwe Duster laat zich met trots zien.

“Before even starting work on All-New Duster’s style, we honed its proportions, to find a strong, balanced posture. When you get the proportions right early on, you don’t need artifices to tweak style later.”

– David Durand, Design Director bij Dacia

‘De essentie, zonder kunstmatigheden’. Deze filosofie van Dacia geldt voor alle modellen en dus ook voor de nieuwe Duster. De ontwerpers begonnen met eenvoudige vormen, zoals het passagierscompartiment, de motorkap, de spatborden, etc. Deze elementen zijn vervolgens gecombineerd in een helder geheel, met een moderne en robuuste stijl en strakke, zelfverzekerde lijnen.

Van het scherpe en verticale frontontwerp tot de afgeschuinde wielkastbeschermers, de grote achterklep en de zijruiten die zich vrijwel naadloos van voor naar achteren uitstrekken – de eenvoudige vormen en proporties dragen bij aan de kracht van het design. De nieuwe Duster wordt beschermd door een stijlvolle ‘band’ rondom de auto. De bodembescherming aan de zijkant is verbonden met die van de wielkasten, die op hun beurt weer in verbinding staan met de bumpers. Het maakt de nieuwe Duster robuuster dan ooit, klaar voor het outdoor-avontuur!