Maserati is van nature innovatief. Met de Levante Hybrid onderstreept het merk de filosofie achter de toetreding tot de wereld van elektrificatie: het doel om betere prestaties te bereiken, zonder de traditionele merkwaarden te verloochenen. Snelheid en dynamiek gaan daarbij gepaard met de besparing van brandstof, terwijl de toewijding van het mark aan rijplezier en luxe verder worden versterkt. Het resultaat is een hybride-SUV die de kenmerkende brul van elke Maserati laat horen.

De Levante Hybrid combineert een tweeliter viercilindermotor met een 48-volt hybridesysteem dat energie recupereert tijdens afremmen op de motor en het activeren van de remmen. De hybride-SUV is lichter dan de versie met een zescilinder (benzine en diesel) en heeft bovendien een beter uitgebalanceerde gewichtsverdeling doordat de accu – zonder inlevering van bagageruimte – achter in de auto is geplaatst. Een van de doelstellingen tijdens de ontwikkeling van de Levante Hybrid, was om de dynamiek en het rijplezier naar een nog hoger niveau te tillen.

Dankzij een maximum vermogen van 330 pk en een koppel van 450 Nm, dat vanaf slechts 2.250 tpm beschikbaar is, levert de vierwielaangedreven Levante Hybrid indrukwekkende prestaties: de auto heeft een topsnelheid van 240 km/u en accelereert in 6 seconden van 0 naar 100 km/u.

De Levante Hybrid werd gepresenteerd in de kleur Azzuro Astro. Deze metalliclak is opgebouwd uit drie lagen, en is leverbaar via het personalisatieprogramma Maserati Fuoriserie.

De Levante Hybrid is direct herkenbaar aan de unieke details in het exterieur en interieur. Verschillende elementen zijn uitgevoerd in blauw, een kleur die specifiek gekozen is voor de hybridemodellen van Maserati. Evenals de remklauwen en de drietand op de C-stijlen zijn de iconische luchtroosters op de flanken afgewerkt in deze blauwtint. Dezelfde kleur keert terug in het interieur, onder meer bij de stiksels van de stoelbekleding.

Met Maserati Connect staat de Levante Hybrid altijd in verbinding met de buitenwereld. De bestuurder blijft volledig op de hoogte van de technische conditie van de auto: Maserati Connect waarschuwt de eigenaar wanneer onderhoud noodzakelijk is en verbetert zo de kwaliteit van de service. De eigenaar staat in contact met de auto via de Maserati-app op de smartphone of smartwatch. Ook met een virtuele assistent als Amazon Alexa of Google Assist kan vanuit huis contact worden gelegd met de auto.

– Persbericht

Maserati