Matt Lei, CEO  MG Motor Europe: “Toen we het Britse merk MG opnieuw lanceerden onder de vlag van moederbedrijf SAIC Motor deden we een belofte aan Europese bestuurders: elektrische mobiliteit toegankelijk maken voor automobilisten die jong van geest zijn en klaar om een nieuwe elektrische levensstijl te omarmen. Het bieden van slimme, praktische, veilige en technologisch geavanceerde auto’s van hoge kwaliteit staat bij ons centraal. Met de nieuwe MG Marvel R Electric en MG5 Electric introduceren we twee nieuwe generatie elektrische modellen die voldoen aan de eisen van de meest kritische Europese automobilisten. Denk aan een aansprekende actieradius, snelle laadtijden, geavanceerde veiligheidssystemen en scherpe prijzen. Bovendien zijn ze bijzonder modern en aantrekkelijk vormgegeven.”

Evolution Design language
De nieuwe modellen zijn ontworpen volgens de ‘Evolution Design Language’ van MG. Dit ontwerp biedt aantrekkelijke proporties en minimalistisch vormgegeven delen die de uitstraling van een modern, verfijnd en geëvolueerd voertuig bekrachtigen.

De Marvel R Electric wordt gekenmerkt als een intelligent ‘Tech Style’-voertuig met moderne en krachtige elementen, omdat het interactie heeft met zijn gebruikers. Deze nieuwe lifestyle-SUV voor het C-segment is 4.674 mm lang, 1.919 mm breed en 1.618 mm hoog.

Behalve een aanlokkelijk uiterlijk biedt de MG Marvel R Electric ook een vooruitstrevend interieur met een 19,4-inch touchscreen, een 9-inch digitaal instrumentenpaneel en veel binnenruimte dankzij de wielbasis van 2.800 mm.

Matt Lei: “De MG ZS EV en MG EHS Plug-in Hybrid zijn praktische auto’s die voldoen aan de belangrijkste behoeften, terwijl de MG Marvel R Electric en MG MG5 Electric nog meer emotie oproepen. De nieuwe generatie MG modellen stralen de kracht, innovatie en ongekende mogelijkheden van deze tijd uit.”

Voor een nieuwe generatie
De MG Marvel R Electric is een elektrische auto voor een nieuwe generatie Europese automobilisten die niet alleen waarde hechten aan design, luxe en prestaties, maar ook aan een comfortabele actieradius en korte laadtijden voor een slimme en betaalbare prijs.

Dankzij de actieradius van meer dan 400 kilometer (WLTP) biedt de Marvel R Electric extra gemoedsrust, terwijl bestuurders kunnen rekenen op korte laadtijden bij een publiek laadpunt (AC) dankzij de 11 kW on-board 3-fasen lader. Tevens is de batterij bij een snellaadstation (DC) in slechts 30 minuten tot 80% op te laden. De climate control met een interne warmtepomp garandeert bovendien optimale laadprestaties bij lage temperaturen.

Een andere opvallende eigenschap van de MG Marvel R Electric is het V2L-systeem (Vehicle-to-Load). Met deze technologie kan de lithium-ion batterij energie leveren aan een extern elektrisch systeem, zoals een luchtpomp, elektrische scooter, laptop of zelfs een andere elektrische auto. Deze technologie wordt beschouwd als een belangrijke innovatie voor de transitie naar schone energie en ‘last mile’-oplossingen.

Krachtige Tri-Motor aandrijftechniek

De MG Marvel R Electric straalt niet alleen kracht uit, maar maakt dit ook waar met zijn prestaties. De Tri-Motor aandrijftechniek maakt gebruik van een geavanceerd AWD-systeem met drie elektromotoren, waarvan één op de vooras en twee op de achteras.

Het systeemvermogen bedraagt 212 kW (288 pk) en het maximumkoppel 665 Nm. Daarmee accelereert de SUV in slechts 1,8 seconden van 0-50 km/u en in slechts 4,9 seconden van
0-100 km/u. De topsnelheid bedraagt 200 km/u. De MG Marvel R Electric komt ook op de markt in een 2WD-configuratie met twee elektromotoren en achterwielaandrijving.

Praktische bruikbaarheid
Het maximum trekgewicht van de MG Marvel R Electric bedraagt 750 kg. Daarmee is de auto geschikt om een aanhanger of caravan te trekken. Of twee e-bikes op een speciale fietsendrager.

De inhoud van de bagageruimte achterin bedraagt 357 liter. Met neergeklapte achterbank is die te vergroten tot 1.396 liter. De achterwielaangedreven versie van de Marvel R Electric biedt ook 150 liter bagageruimte onder de motorkap, ook wel een frunk genoemd.

Verder kunnen kopers rekenen op een groot aantal actieve veiligheidssystemen onder de noemer MG Pilot, net als bij de MG ZS EV en MG EHS Plug-in Hybrid.

– Persbericht