Louwman Group voelt zich als familiebedrijf verantwoordelijk voor huidige én toekomstige generaties, met name als het gaat om mobiliteit. Daarom lanceert het bedrijf vandaag, 3 april 2023 – de dag waarop Louwman exact 100 jaar bestaat – een initiatief uit het eigen MVO‑programma. Onder de noemer ‘Louwman Fairshare’ zamelt Louwman geld in en schenkt dat na verdubbeling van elke donatie aan goede doelen om mobiliteit voor iedereen mogelijk te maken. Dit jaar is gekozen voor het Nationaal Ouderenfonds en Fietsmaatjes.NL.

“Louwman zet zich al 100 jaar in voor mobiliteit”, zegt Eric Louwman, President van Louwman Group. “Dat gaat verder dan een auto of fiets. Het gaat om bewegingsvrijheid, een vorm van vrijheid die niet gegarandeerd, maar wel iedereen gegund is. Wij helpen mobiliteit voor iedereen toegankelijk te maken. Voorbij de fysieke beperkingen of het ontbreken van vervoer.”

Mobiliteit voor iedereen
“Wij bieden Mobility for life, ook als je door fysieke of financiële obstakels beperkt wordt.” Daarom zamelt Louwman geld in samen met klanten en relaties in het kader van Louwman Fairshare en doneert dat vervolgens aan goede doelen die hulpbehoevenden helpen om mobiel te zijn. Louwman verdubbelt elke gedoneerde euro, tot € 100.000 per jaar.

Goede doelen
Met de inzamelingsactie worden dit jaar het Nationaal Ouderenfonds en Fietsmaatjes.NL gesteund. Het zijn organisaties die zich met ziel en zaligheid inzetten voor mobiliteit en vrijheid van beweging voor iedereen, in het bijzonder voor ouderen en voor mensen die een beperking bij bewegen ervaren. De visies van de twee goede doelen sluiten goed aan bij de duurzame ontwikkelingsplannen van Louwman.

Stevige basis
Om het belang van het initiatief en de betrokkenheid van Louwman als organisatie te onderstrepen ontvangen de goede doelen een gegarandeerde bijdrage. Het uiteindelijk opgehaalde bedrag wordt na een jaar evenredig verdeeld tussen het Nationaal Ouderenfonds en Fietsmaatjes.NL.

Klanten kunnen eenvoudig doneren in de showroom of via www.louwmangroup.nl/fairshare. Hier kan men tevens terecht voor (meer) informatie en voorwaarden over het initiatief. Bijdragen aan Louwman Fairshare kan al vanaf € 1,-.

De officiële lancering van Louwman Fairshare vindt later vandaag voor genodigden in het Louwman Museum in Den Haag plaats.