Bij het ontwerpen van de ROV streefden de designers van Lexus naar looks die in elke natuurlijke omgeving passen. Tegelijkertijd stond de Lexus ‘human centred’ filosofie centraal. Dat betekent dat de ROV is ontworpen om te voldoen aan de hoge eisen die klanten aan een Lexus stellen zonder daarbij compromissen te hoeven sluiten als het gaat om het avontuurlijke karakter van de auto.

AVONTUURLIJKE OUTDOOR-ACTIVITEITEN

Spiros Fotinos, hoofd van Lexus Europe: “De Lexus ROV is ons antwoord op een groeiende passie voor avontuurlijke outdoor-activiteiten van een klantenkring die is gericht op luxe. Lexus wil niet alleen inspringen op deze en andere wensen van klanten, maar ook bijdragen aan een klimaatneutrale toekomst. De ROV Concept laat overtuigend zien dat deze elementen perfect zijn te combineren.”

ROBUUST EN TYPISCH LEXUS

De ROV conceptcar is 3,12 m lang, 1,73 m breed en 1,80 m hoog. Hij heeft een lichtgewicht carrosserie en onderstel. Het offroad-karakter wordt al op het eerste gezicht duidelijk door de ruime grondspeling, de beschermende onderdelen en terreinbanden voor gebruik buiten de gebaande paden. De afdekking van het onderstel is verbonden met de waterstoftank achter. Hij beschermt alle vitale delen en tegelijkertijd benadrukt hij de link met de robuuste SUV-modellen van Lexus. Andere typische Lexus-kenmerken zijn de spindle-grille en de in L-vorm uitgevoerde luchtunits voor en achter.
Het interieur van de Lexus ROV maakt gebruik van het Tazuna-concept. Dit staat voor de natuurlijke manier waarop een ruiter en een paard elkaar aanvoelen en met elkaar communiceren. Daarom kan de ROV volstaan met één enkele meter die alle benodigde informatie weergeeft. Zo kan de bestuurder volledig focussen op het rijden.

SUPERIEUR VAKMANSCHAP EN KWALITEIT

De bouwkwaliteit van zowel exterieur als interieur is buitengewoon hoog. Daardoor straalt de ROV de kenmerkende luxe van Lexus uit. Dat gevoel wordt nog eens versterkt door details als het met leder beklede stuurwiel, de opvallende vormgeving van de pookknop en zeer comfortabele, met slijtvast synthetisch leder beklede stoelen. Deze beschikken over elementen die zelfs grote oneffenheden in het wegdek ‘wegfilteren’. Zelfs bij offroad-gebruik voldoet de ROV aan de hoge eisen die Lexus aan zijn modellen stelt op het gebied van akoestisch comfort, duurzaamheid en betrouwbaarheid.

OFFROAD-RIJPLEZIER

Bij het nastreven van ambitieuze milieudoelen vergeet Lexus het rijplezier niet. De ROV komt dan ook voort uit de wens om puur offroad-rijplezier ook in een vrijwel CO2-neutrale samenleving mogelijk te maken. In de ROV Concept klinkt de sound van een verbrandingsmotor. De 1,0-liter motor werkt als een benzinemotor. In plaats van benzine wordt echter waterstof direct ingespoten in de verbrandingsruimte. De gretigheid waarmee deze motor in de toeren klimt, komt op het conto van hoge verbrandingssnelheid van waterstof. Door het gebruik van waterstof is de verbrandingsmotor nagenoeg emissievrij. De Lexus Driving Signature komt ook in de ROV duidelijk naar voren. De bestuurder ervaart ook maximale dynamiek doordat de auto direct én precies reageert. Bovendien gaat dit rijplezier letterlijk verder: dankzij de offroad-kwaliteiten is de ROV is in staat om vrijwel overal te komen.