Tekst gaat door onder de video.

De testfaciliteit van Land Rover maakt gebruik van een bevroren meer om zo de perfecte omstandigheden te bieden voor de engineers om de nieuwe modellen te testen en beoordelen. De beroemde sneeuwkunstenaar Simon Beck maakte het 53 m2 grote jubileumlogo door meer dan 45.000 stappen te zetten in het met poedersneeuw bedekte deel binnen de cirkel. Hij werd hierbij vergezeld door de vier nieuwste Range Rover SV-modellen.

Hoogtepunt

Sinds 2014 zijn de experts van Special Vehicle Operations verantwoordelijk voor het ontwerpen en produceren van de snelste, exclusiefste en meest luxueuze Range Rover-modellen in de 50-jarige geschiedenis van de luxueuze SUV. De verbeteringen op het gebied van luxe, prestaties en capaciteiten vertegenwoordigen het beste van Range Rover.

Jaguar Land Rover Ice Academy

Arjeplog is ook de thuisbasis van de Jaguar Land Rover Ice Academy. Daar kunnen klanten de sensatie van dynamisch rijden op ijs ervaren, onder zorgvuldige begeleiding van topklasse experts. Wereldkampioen zwaargewicht boksen Anthony Joshua ervaarde de extreme omstandigheden als onderdeel van de jubileumviering. Hij leerde de kunst van autorijden in de winter onder het professionele toezicht van de Academy-instructeurs.

Anthony Joshua vertelt: “I’m really looking forward to June because the Range Rover family will be celebrating the 50th anniversary of one of Britain’s finest exports and I’ll be defending my world title belts. I’ll be travelling to my fight with Kubrat Pulev in London on 20 June in my new personalised Range Rover SVAutobiography and I can’t think of a better way arrive. Nothing can match its combination of comfort and capability – I guess that’s what you get after five decades of experience.”

Begeerlijke pionier

In juni vertegenwoordigt de Range Rover-familie vijftig jaar vooruitstrevende innovatie en weergaloze verfijning. In die maand in 1970 werd de tweedeurs Range Rover geïntroduceerd. Sindsdien is het aanbod van ’s werelds meest begeerlijke en geavanceerde SUV’s uitgebreid met de Range Rover Sport, Range Rover Evoque en Range Rover Velar.

De originele Range Rover was een vierwielaangedreven SUV die ABS, elektronische Traction Control en Automatic Electronic Air Suspension introduceerde. Met de Range Rover uit 2012 debuteerde de aluminium carrosseriestructuur voor grote SUV’s. In 2015 was de Range Rover de eerste auto met Land Rovers innovatieve All-Terrain Progress Control – nu leverbaar voor alle Land Rover-modellen.

Prof. Gerry McGovern OBE, Chief Creative Officer, Land Rover, zegt: “Over five decades the Range Rover has evolved into the most desirable luxury SUV in the world. Its peerless combination of sophisticated design, refinement and capability has struck an emotional chord with customers all over the globe.”

Het team van ingenieurs en ontwerpers bij Land Rover SV pasten hun expertise toe op een opeenvolging van Range Rover-modellen. Vier daarvan waren in Arjeplog voor Joshua beschikbaar om in te rijden. Hij leerde daarmee de spekgladde, ronde testbaan met een diameter van 260 meter te voltooien en de verschillende ijscircuits te bedwingen die op het bevroren meer zijn uitgezet. De vier modellen waren de:

  • Range Rover SVAutobiography: de Long Wheelbase is de meest elegante en verfijnde Range Rover ooit, voorzien van Executive Seats in vliegtuigstijl en elektrisch sluitende achterportieren. Tot de motorvarianten behoort ook een efficiënte plug-in hybride aandrijflijn.
  • Range Rover SVAutobiography Dynamic: de Range Rover SVAutobiography Dynamic met standaard wielbasis combineert extra verfijning in het interieur met een 415 kW (565 pk) sterke Supercharged V8-motor. Zo ontstaat een overtuigende mix van op de bestuurder gerichte prestaties, toegewijde luxe en all-terrain capaciteiten.
  • Range Rover Sport SVR: het bestverkochte SV-model tot nu toe en tevens de snelste en meest dynamische Range Rover ooit wordt aangedreven door een 423 kW (575 pk) sterke krachtbron, waarmee de Range Rover Sport SVR in slechts 4,5 seconden van 0 naar 100 km/u accelereert en een topsnelheid van 283 km/u bereikt.
  • Range Rover Velar SVA Dynamic: de ‘World Car Design of the Year 2018’ is opnieuw ontworpen voor nog meer comfort, prestaties en moeiteloze ‘grand touring’ in combinatie met een ingetogen doch indrukwekkende uitstraling.

– Persbericht

Land Rover