• Prototypes van nieuwe generatie Defender rijden 1,2 miljoen testkilometers
  • Mijlpaal in ontwikkelingsfase valt samen met World Land Rover Day
  • Finale tests in samenwerking met Land Rover-partner Tusk Trust
  • Testmodel wordt ingezet in natuurreservaat Borana Conservancy in Kenia
  • Prototypes voltooien meer dan 45.000 tests in ’s werelds onherbergzaamste gebieden
  • Land Rover viert 71 jaar off-road-expertise tijdens World Land Rover Day op 30 april, de dag waarop het origineel in 1948 debuteerde op de Amsterdamse AutoRAI

Een prototype van de nieuwe Defender met unieke camouflage wordt ingezet om zware lading te slepen, door rivieren te waden en goederen te vervoeren in het ruige terrein van het 14.000 hectare grote natuurreservaat.

Als de nieuwe Defender later dit jaar wordt onthuld, hebben verscheidene prototypes samen meer dan 45.000 individuele tests ondergaan in de extreemste omstandigheden op aarde. Zo is het model in de woestijn getest bij temperaturen van 50 graden Celsius, in de Arctische kou van -40 graden en op ruim 3.000 meter hoogte in de Rocky Mountains in Colorado. Dit alles om te garanderen dat de nieuwe Defender voldoet aan de hoogste eisen van de avontuurlijkste klanten ter wereld.

Nick Rogers, Executive Director, Product Engineering van Jaguar Land Rover: “In addition to the extensive simulation and rig testing, we’ve driven new Defender 1.2 million kilometres across all terrains and in extreme climates to ensure that it is the toughest and most capable Land Rover ever made. The incredible opportunity to put it to the test in the field, supporting operations at the Borana Conservancy in Kenya, with Tusk, will allow our engineers to verify that we are meeting this target as we enter the final phase of our development programme.”

De nieuwe Land Rover Defender biedt toonaangevende terreincapaciteiten en een nieuw niveau van comfort en rijdynamiek dankzij intensieve on-road-tests op de Nürburgring in Duitsland en verregaande off-road-tests op de modderige wegen van Eastnor in het Verenigd Koninkrijk, op de rotspaden van Moab in Utah en in de zandduinen van Dubai.

De Defender is ontworpen en ontwikkeld bij de toonaangevende design-, engineering- en testfaciliteit van Land Rover in het Britse Gaydon. De wereldwijde productie vindt plaats in de recent geopende, ultramoderne fabriek in Nitra, Slowakije.

Land Rover is al 15 jaar officieel partner van de natuurbeschermingsorganisatie Tusk Trust om enkele van de meest afgelegen gebieden ter wereld te helpen bereiken. Het nieuws dat Land Rover het testprogramma van de nieuwe Defender afrondt in samenwerking met Tusk Trust, wordt gebracht op World Land Rover Day, die ieder jaar op 30 april wordt gehouden ter gelegenheid van de wereldpremière van de originele Land Rover, op de Amsterdamse AutoRAI op 30 april 1948.

– Persbericht

Land Rover Defender