De eyecatcher van het ergonomische interieur is het prachtig vormgegeven, gebogen display met twee geïntegreerde high-definition schermen (2 x 12,3-inch) die samen zorgen voor een bijna filmische ervaring. Het direct voor de bestuurder geplaatste instrumentenpaneel heeft de nieuwste liquid-crystal display-technologie voor haarscherpe graphics. Het hightech touchscreen biedt het laatste op het gebied van connectiviteit, functionaliteit en gebruiksgemak voor de bestuurder en voorpassagier.

De geheel nieuwe Sportage is volledig verbonden en heeft toegang tot de meest recente over-the-air software- en kaartupdates. De Kia Connect smartphone-app stelt gebruikers in staat om op afstand verbinding te maken met hun Sportage. Met de app kunnen agenda’s worden gesynchroniseerd en reizen gepland met online navigatie. De app geeft ook toegang tot onder meer live verkeerswaarschuwingen, lokale tank- of laadstationinformatie en realtime weersvoorspellingen. Het intuïtieve Remote Monitoring van de Kia Connect-app herinnert de bestuurder er zelfs aan of de deuren op slot zijn, de ramen openstaan ​​of waar de Sportage geparkeerd staat.

Intuïtieve bediening

De focus van elke interface van de Kia Sportage ligt op een intuïtieve bediening. Het geïntegreerde infotainment- en klimaatbeheersingssysteem heeft een gestroomlijnde look en biedt de inzittenden voorin toegang tot de belangrijkste bedieningselementen, zonder door meerdere menu’s te hoeven scrollen. De elektronische parkeerrem, standaard op alle modellen, is handig geplaatst bij het stuur, waardoor er extra ruimte op de middenconsole vrijkomt.

De interieurdesigners hebben alles op alles gezet om de inzittenden tijdens elke reis te laten ontspannen en de bestuurder te helpen om zich volledig te focussen op de omgeving. Zo is de shift-by-wire transmissieknop van de modellen met automaat extra gemakkelijk te bedienen, terwijl de oplaadfunctie voor smartphones razendsnel kan laden. Met de klimaatregeling met drie zones kunnen zowel de voor- als achterpassagiers hun ideale binnentemperatuur instellen. Het interieur staat verder bol van de comfortfeatures zoals USB-snelladers, de multifunctionele hangers op de rugleuningen en de 40:20:40 neerklapbare achterbank om het laden van grotere voorwerpen te vergemakkelijken.

Speciaal voor muziekliefhebbers is de Kia Sportage leverbaar met een premium geluidssysteem van Harman Kardon met een meeslepende surround sound.

Zorgvuldig geselecteerde materialen

Ook bij het samenstellen van de kleurencombinaties en materialen, hebben de interieurdesigners van Kia specifiek naar de Europese wensen gekeken. Er zijn alleen materialen van de hoogste kwaliteit gekozen die niet alleen hoogwaardig aanvoelen, maar ook duurzaam zijn en een rijk gevoel geven. De sfeerverlichting zorgt ervoor dat het interieur ook in het donker een uitnodigende ruimte is voor alle inzittenden.

De opvallende ventilatieopeningen zorgen, samen met de kenmerkende strip die over de gehele breedte van het dashboard en de deurpanelen loopt, voor een luxueuze uitstraling. De GT-Line heeft een interieurafwerking die het sportieve en dynamische karakter van de SUV nog meer accentueert. Het premium donker suède en kunstleder van de stoelen combineert op fraaie wijze met de zwarte hemelbekleding en suède inzetstukken. Het sportieve en ergonomische stuurwiel met platte onderzijde en GT-line-embleem, verbetert de grip en zorgt ervoor dat bestuurders zich nog meer verbonden voelen met de weg.

Slim ontwerp voor maximale ruimte

Ook de interieurverhoudingen van de geheel nieuwe Sportage zijn speciaal afgestemd op Europese klanten. Met z’n wielbasis van 2.680 mm, een breedte van 1.865 mm, een lengte van 4.515 mm en een hoogte van 1.645 mm biedt de nieuwste SUV van Kia een zeer ruim interieur voor passagiers en hun bagage.

Mede dankzij de slim ontworpen voorstoelen met een sportief en slank design worden de inzittenden op de tweede rij getrakteerd op 996 mm beenruimte. De bagagecapaciteit bedraagt ​​587 liter (VDA), oplopend tot 1.776 liter met neergeklapte achterbank.

De Sportage van de nieuwste generatie wordt leverbaar in drie verschillende, geëlektrificeerde varianten: mild-hybride (MHEV), hybride (HEV) en plug-in hybride (PHEV). De designers van Kia hebben ervoor gezorgd dat de grote accu’s een minimale impact hebben op de ruimte voor passagiers en bagage. Bij de HEV is het batterijpakket onder de tweede zitrij geplaatst, wat resulteert in dezelfde beenruimte en laadvolume als bij de Sportage-modellen met een kleinere accu. Bij de PHEV Sportage wordt de hoogspanningsaccu onder de carrosserie van de SUV geplaatst, wat zorgt voor een evenwichtige gewichtsverdeling en een binnenruimte die praktisch, comfortabel en veelzijdig blijft.

Vanaf januari in Nederland

De nieuwe Kia Sportage arriveert begin volgend jaar in Nederland. De Nederlandse prijzen en specificaties worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.

– Persbericht