Belgisch design

Autentic ontstond in 2021, in de schoot van het moederbedrijf World of Tents. World of Tents was via de bedrijven Alpino en Alpinter reeds decennia lang actief in het ontwerpen en ontwikkelen van tenten. Autentic werd gelanceerd vanuit het idee om vanuit de vergaarde expertise en ervaring een geheel nieuwe en inspirerende collectie te ontwikkelen en zo kleur te introduceren in de glampingwereld. De tenten zijn dan ook te verkrijgen in de levendige kleuren Turmeric, Roasted Pumpkin, Moss, Aubergine en Desert. Het onderzoeks-, ontwerp- en ontwikkelingsproces van de Autentic tenten gebeurt 100% in-house. De geoptimaliseerde snits en luxueuze materialen zorgen voor een buitengewone buitenbeleving.

De start van je backyard glamping avontuur

De outdoor living trend houdt post-corona stand en mensen blijven investeren in buitenkamers in allerlei vormen. We kiezen alsmaar vaker voor een volwaardige buitenkamer met alle mogelijke extra’s om van ’s ochtends tot ’s avonds heerlijk buiten te vertoeven. Autentic wil met haar Bell tenten dan ook de focus leggen op de connectie tussen mens en natuur. Een extra kamer, guestroom, poolhouse of overdekt terras, de Autentic tent geeft je de vrijheid al je activiteiten nu ook buiten te beleven. 

Oog voor kwaliteit  

De katoenen canvastenten stralen kwaliteit en hoogwaardigheid uit tot in het kleinste detail. World of Tents heeft een eigen onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling die de kwaliteit op elk vlak garandeert. De stoffen werden specifiek voor Autentic ontwikkeld en de kleuren zijn uniek. Het katoenen tentdoek wordt zorgvuldig getest op waterdichtheid, schimmelbestendigheid en UV-verkleuring. De behandelingen van de stoffen voldoen aan de strenge Europese REACH-normen, een garantie dat de stoffen veilig zijn voor zowel mens als planeet. Autentic’s missie is om naast een kwalitatief product een kwalitatieve ervaring te ontwikkelen. Zo wordt elke Autentic tent geleverd in een canvas draagtas met een Autentic hamer, een reparatiekit en een tent ID-card. Hierin staat de unieke code van de tent en vind je nuttige tips om de levensduur van je tent te optimaliseren.

“Autentic dat is 50 jaar know-how in tent design. Van een poolhouse, speelruimte of ontspanningsruimte tot een extra outdoor guestroom. Onze jarenlange ervaring laat je toe optimaal te genieten van je eigen achtertuin.”
Aldus Glenn Verborgh, hoofd World of Tents en founder Autentic

Autentic, a brand from World of Tents

Autentic (2021°) is het geesteskind van ondernemer Glenn Verborgh, C.E.O. van World of Tents groep. Verborgh stond sinds begin jaren ’90 aan het hoofd van Alpinter, dat hij samen met Didier Heddebaut, die de groep midden 2021 verliet, tot een wereldspeler maakte in tenten en hulpgoederen voor humanitaire crisissen. De jarenlange ervaring bij zusterbedrijven Alpino en Alpinter in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van tenten, leidde tot de gesofisticeerde Autentic designs. De tenten zijn stuk voor stuk eigen ontwerpen, gemaakt met oog voor kwaliteit en functionaliteit.