De auto staat op hetzelfde chassis (2WD) als de Ford Bronco Sport en de Escape en heeft standaard een vier cilinder 2.5 liter hybride motor van 191 pk/142 kW (gecombineerde cijfers zijn nog niet bekend). De Maverick is voorzien van een CVT. Voor wat meer vermogen is er de optionele 2.0 liter EcoBoost van 250 pk/186 kW/376 Nm, die is gekoppeld aan een achttraps automaat en optionele all-wheel drive. Hoewel de voorzijde uniek is voor de Maverick, is ie wel herkenbaar als een Ford pick-up; over de hele breedte en LED koplampen.

Het basismodel, de XL, staat voor nog geen 20.000 dollar in de showrooms. Een 8.0 inch touchscreen is standaard, evenals het Sync 4 infotainment systeem goed voor Apple CarPlay en Android Auto. Standaard is ook Ford CoPilot 360 technologie, waarin o.a. automatic emergency braking, etc.

Het laadvermogen van de Maverick is 750kg, in standaard configuratie kunnen aanhangers tot 1.000 kg worden getrokken. De XLT uitvoering met all-wheel-drive -waarschijnlijk het volumemodel- komt op 25.585 dollar en de Lariat is nog geen 3.000 dollar duurder. Beide uitvoeringen zijn ook verkrijgbaar met het FX4 off-road pakket.

De Ford Maverick staat in de komende herfst in de showrooms, maar reserveringen zijn nu al welkom.