De auto’s begonnen hun ‘leven’ als vierdeurs Bronco met een speciaal pakket, voordat de auto veranderde in een voertuig, dat Amerika’s bossen tegen bosbranden moet helpen beschermen. De lijst veranderingen aan de Bronco is groot. Aan de voorzijde is een andere bumper, inclusief lier, gemonteerd. Op het dak is een dakrek opgebouwd met een LED light bar en uiteraard wat brandbestrijdingsuitrusting, variërend van bijlen en watertanks tot een bomenzaag en een schep. Om er zeker van te zijn, dat de Bronco ook daadwerkelijk branden kan helpen blussen, is er een hogedruk waterpomp en een flinke watertank opgebouwd, waarmee een heuse spuit kan worden voorzien van bluswater.

In de auto is onder andere brandvrij nylon gebruikt om de brandbaarheid van de auto te verminderen. De stoelen zijn met zwart leer bekleed en uiteraard zijn er ook een zender en ontvanger aan boord.

De Bronco’s zijn meer dan voor de show alleen, want Ford zal twee Bronco’s zoals deze Wildland Fire concepts als onderdeel van een schenking aan het Bronco Wild Fund ter ondersteuning van de National Forest Foundation en Outward Bound USA schenken met als doel jaarlijks 5 miljoen dollar op te halen, dat deels uit de verkoop van Bronco’s wordt geput. Het Bronco Wild Fund zal daartegenover tegen het eind van volgend jaar één miljoen bomen hebben geplant.

Ford Bronco