Binnen aan het stuur de schakel flippers die we kennen van merken zoals; Ferrari, Lamborghini etc. Dit bij elkaar opgeteld het ons de indruk geven dat het geen gewone Grand is. Instappen en wegrijden doet men niet, je kiest eerst via het menu op het scherm voor welke rijstijl en omgeving je gaat, dit kan ook tijdens het rijden worden aangepast.Jeep Grand CherokeeGelukkig kregen we de gelegenheid om op de Duitste Autobahn dit kracht monster aan de tand te voelen dat een topsnelheid heeft van 257 km/u. Een ervaring die we niet snel vergeten, daarnaast vergt het een goede concentratie om andere weggebruikers in de gaten te houden. Zij verwachten niet dat dit monster met de snelheid van een Porsche voorbij komt.Jeep Grand Cherokee

Tijdens de route over glooiende provinciale wegen in het Montfertland blijft het een echte Amerikaan door zijn soepele lichte manier van sturen, geen min puntje maar je moet er even aan wennen.

Die krachtbron drukt je bij het optrekken achterin je stoel. met een koppel van 624NM bij 4100 toeren die 2400kg vooruit stuwt in 5.0 seconden van 0-100 km/u. Je vergeet gewoon de radio aan te zetten want het motor en uitlaat geluid is als muziek, en het gevoel als je vanuit de Track stand optrekt komt alleen het Amerikaanse “Holy Shit” over je lippen.

Jeep Grand CherokeeDit is een liefhebber auto voor iemand die geen plaats heeft voor een sportwagen in zijn garage en er toch één graag zou willen hebben. Alle snufjes en gadgets zijn inclusief, alleen de Black Vapor Chrome 20”inch wielen kosten 650 Euro extra.Jeep Grand Cherokee

Helaas zal de fiscus ook erg in zijn nopjes zijn wanneer u besluit deze Jeep Grand Cherokee SRT aan te schaffen, u draagt dan 80.527 Euro BPM bij aan onze staats kas. Maar wellicht zal een grijs kenteken uitvoering ook een optie zijn in de toekomst.

Prijs zoals getest 170.830 Euro, Oh ja het verbruik volgens opgave fabrikant 13.5ltr/100km/

Noemenswaardig is ook de unieke locatie vanwaar we onze SRT ervaring mochten opdoen.

Bij het voormalig militair vliegveld Deelen vlakbij de ingang Park de Hoge Veluwe is het restaurant Garage Royal gevestigd op het voormalig defensieterrein Kamp Koningsweg Noord. De Duitse Luftwaffe heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog de gebouwen neergezet als onderdeel van het vliegveld Deelen Fliegerhorst’.  De Duitsers vermomden de militaire gebouwen op het terrein als boerendorpjes. Het interieur is authentiek aan een garage en voormalige militaire barakken.

www.jeep.nl

www.garage-royal.nl

Jeep Jeep Jeep