[vc_row][vc_column][vc_column_text]Erik van Loon heeft erg veel zin in de laatste rally van het seizoen. “Over een maand start de Dakar Rally in Saoedi-Arabië, dus het is heel fijn dat we nu nog kunnen rijden. Het belangrijkste voor Sébastien en mij is dat we finishen en de auto helemaal klaar maken voor de Dakar. Het zou heel erg mooi zijn als het lukt om te winnen, maar dat zal niet eenvoudig zijn ten opzichte van Yazeed Al-Rajhi. We gaan er wel voor, maar de Toyota optimaliseren voor Dakar is ons hoofddoel. De auto is Dakar-klaar, dus het is eigenlijk de laatste grote shakedown waarin we nog een beetje kunnen finetunen en met een goed gevoel naar Saoedi-Arabië kunnen gaan.”

Voor Anja van Loon heeft de rally een ander doel, namelijk de eerste kennismaking met Dmytro Tsyro. “Het is wel een spannende verandering met nog een rally te gaan voor Dakar, maar Dmytro is heel erg ervaren en heeft laten zien dat het een goede navigator is. Ik ben heel benieuwd wat hij me allemaal kan leren. Het zal wel even wennen zijn, met Lisette en Jan kon ik Nederlands praten, dat zal met Dmytro wat lastiger zijn. Maar zolang we beiden de taal van de rally praten, moet dat goed komen. Ik kijk er heel erg naar uit.”

Daarnaast is Anja heel nieuwsgierig naar de duinen in het Midden-Oosten. “Het is natuurlijk in de buurt van Saoedi-Arabië en ik heb verschillende verhalen van Erik gehoord over de duinen in Dubai. Daar wil ik veel over leren tijdens de rally. We rijden ook met een nieuw opgebouwde Can-Am dus het wordt ook belangrijk om die goed te zetten voor de Dakar begint eind december.”

De rally begint op 1 december met de shakedown en de keuringen. Op vrijdag 2 december worden er twee proeven verreden en op zaterdag 3 december worden er ook 2 proeven verreden. In totaal wordt er 390 kilometer op snelheid afgelegd. De rally is live te volgen via https://timing.sporttraxx.com/races/dib-cars-2022/itinerary/.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”image_grid” images=”35062,35063,35064″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]