Eén informatiebron voor daktent-gebruikers en -nieuwsgierigen

De beste informatiebron van het kamperen met een daktent zijn de gebruikers zelf. Past een daktent op mijn auto, wat zijn handige tips en tricks en waar zijn de mooie plekken in Europa om te gaan daktentkamperen? Dat zijn veel voorkomende vragen die nu te stellen zijn aan andere gebruikers in de nieuwe Facebookgroep ‘Daktent – Kamperen’. Ook bij de oriëntatie op een daktent is de nieuwe Facebookgroep een mooie bron van informatie om te bepalen óf en welke daktent bij jou past. De groep wordt beheerd door 8 mensen die allemaal ruime ervaring hebben met het kamperen in een daktent en zo de vragen en antwoorden op een professionele manier begeleiden.

Het daktent-collectief heeft 3 groepen gemaakt die duidelijk maken waar je welke informatie vinden kunt.

Daktent – kamperen
Algemene vragen en opmerkingen over daktentkamperen

Daktent – gespot

Inspiratiebron met mooie plekken om met de daktent te kamperen

Daktent – markt

Privé aanbieders van gebruikte daktenten kunnen deze hier tonen

Daktentkamperen snelst groeiende tak binnen de kampeermarkt

Registratiecijfers zoals je hebt bij caravans en campers zijn er niet. Maar wanneer je spreekt met fabrikanten en verkopers van daktenten is iedereen het erover eens dat de verkoop van daktenten jaarlijks met minimaal 50% tot wel 100% groeit. Je ziet dus dat niet alleen online veel aandacht is voor het kamperen met een daktenten, maar het uit zich ook in de verkoopaantallen, de specialisatie van bedrijven die zich inmiddels nog alleen maar bezighouden met de verkoop of verhuur van daktenten en in evenementen zoals een Daktentfestival Nederland, dat dit jaar de derde editie beleeft. De daktent is definitief een serieuze tak binnen het kamperen geworden.

Waarom kamperen op je autodak?

Waarom zou je op het dak van je auto kamperen? Voordelen zijn er veel. Zo is het slapen op het dak behaaglijker dan in bijvoorbeeld een grondtent, omdat je veel minder last hebt van optrekkende kou. Een daktent houdt de kofferruimte vrij en wordt op een drassige kampeerplek niet vies. En het opzetten gaat net zo snel als een pop-up tent. Wanneer je dus veel onderweg bent en op verschillende plekken overnacht, is een daktent ideaal. “Momenteel zie je dat veel mensen de daktent gebruiken voor een roadtrip door Scandinavië, waar wildkamperen onder bepaalde omstandigheden nog mag. Die mobiliteit die je hebt met een daktent geeft veel mensen daarom het ultieme gevoel van vrijheid”, vertelt één van de initatiefnemers.