Intern hebben we wel direct uitgesproken om, als het even kon en de gezondheid niet onnodig in gevaar zou worden gebracht, het evenement toch te laten doorgaan, al was het alleen maar om een beetje positiviteit in het 4×4-wereldje te brengen. Een lichtje in de donkere evenementendagen.

We zijn in mei met de Gemeente Oss in gesprek gegaan en die was positief, maar wilde het overheidsbeleid met betrekking tot Covid-19 nog wel afwachten. Toen duidelijk werd, dat dit wat positiever werd door de afname van het aantal coronagevallen, kregen we een ‘GO’, mits we zouden voldoen aan de 1.5 meter afstand en hygiënevoorwaarden.

Hierop zijn we een ‘plan de campagne’ gaan maken en kwamen we uit op maximaal 30 standhouders en geen Dakarauto’s/rallybivak/demo’s, omdat het anders te vol zou worden en we de veiligheid niet konden garanderen.

We begrijpen terdege dat dit evenement onder een vergrootglas lag en hebben er alles aan gedaan om voor de veiligheid van onze bezoekers en ‘vrije rijders’ te zorgen. Dat het ontbreken van een groot gedeelte van het evenement ervoor zou zorgen, dat we wellicht een stuk minder bezoekers zouden ontvangen, wilden we op de koop toenemen.

Mede met dank aan alle medewerkers van 4WD Magazine en 4WD Travel, onze sponsors en standhouders, alle vrijwilligers, de marshals, parkeerwachters, Marijke, Sven, Sjoerd, Dick, Martijn, Vincent en Marc, Evelin, Mieke en Jeroen, de mensen van MCO ‘de Witte Ruysheuvel’, EHBO’ers en last but not least de Gemeente Oss en zeker ook aan alle mensen, die ik hier niet heb genoemd, zijn wij supergemotiveerd om in 2021 weer een ‘uitgebreider’ 4WD Festival te organiseren. Dan wel met iets meer voorbereidingstijd, zodat we onderweg zelf ook iets meer kunnen genieten van al hetgeen gaat komen.

2020 is en blijft een vreemd jaar en wij hopen, dat jullie allemaal gezond blijven.

Met dankbare 4WD Festival groet en graag tot volgend jaar!

Sander van Zijl

In 4WD Magazine uitgave 10-2020 een uitgebreide terugblik op 4WD Festival editie 2020.