Offroad-specialist Bowler Motors onthult de nieuwe Land Rover Defender-rallyauto, die in 2022 zijn eigen kampioenschap krijgt: de Bowler Defender Challenge.

De Bowler Defender Challenge-rallyauto is gebaseerd op de Land Rover Defender 90 met 221 kW (300 pk) sterke Ingenium 2.0 liter turbo benzinemotor. Bowler heeft zijn kennis en lange ervaring in de autosport toegepast om de Defender om te bouwen tot een rallyauto en monteerde een volledige veiligheidskooi, 18 inch rallyvelgen en schakelpaddles aan de stuurkolom, paste de onderzijde aan en verhoogde de wielophanging.

Sinds de verkoopstart in 2020 oogst de Land Rover Defender veel waardering van klanten en de media voor zijn niet te stoppen karakter, de uitdagende rijbeleving die hij biedt en zijn robuustheid. De compacte Defender 90 is met zijn korte wielbasis de perfecte basis voor de ombouw door Bowler.

De rally-Defenders worden gebouwd voor hun eigen wedstrijdklasse – de Bowler Defender Challenge – die bestaat uit zeven rally’s in het Verenigd Koninkrijk in 2022.