De Polestar 3 is een krachtige elektrische performance SUV die de zintuigen aanspreekt met een uitgesproken design en een uitstekende rijdynamiek. Hij is gebaseerd op een volledig nieuw, met Volvo gedeeld, platform voor elektrische auto’s en bevat de allernieuwste technologie waaronder de gecentraliseerde core computing van NVIDIA, geavanceerde veiligheidssystemen van Volvo Cars en andere toonaangevende partijen  waaronder Zenseact, Luminar en Smart Eye.

“De Polestar 3 is de SUV voor het elektrische tijdperk en bij het ontwerpen ervan hebben we enkele van de fundamenten van het archetype aangepakt, waaronder de proporties, uitstraling en aerodynamica”, zegt Thomas Ingenlath, CEO van Polestar.

Hoge prestaties staan aan de basis van alles bij Polestar, en daarmee bedoelt het merk meer dan alleen accelereren in een rechte lijn. Bij de lancering zijn dan ook alle versies vierwielaangedreven, met een duidelijke focus op achterwielaandrijving. De dual motor aandrijflijn is ook voorzien van elektrische koppelvectoring via een systeem met dubbele koppeling op de achterste elektromotor. Ook standaard zijn de adaptieve tweekamerluchtvering en actieve dempers, waarmee de Polestar 3 kan schakelen tussen een extra comfortabele of sportieve vering, waarbij de dempers elke twee milliseconden (500 Hz) worden aangepast aan de wegomstandigheden.

Thomas Ingenlath vervolgt: “Het altijd en direct beschikbare vermogen om in minder dan een oogwenk te transformeren van een comfortabele cruiser naar een scherpe, wendbare performance auto, maakt van de Polestar 3 een echte elektrische performance SUV. Hij heeft ook een laag zwaartepunt en een grote spoorbreedte voor ultieme stabiliteit en een opwindend rijgedrag.”

Het optionele Performance Pack maakt een maximaal vermogen van 380 kW en 910 Nm mogelijk, en bevat ook een Polestar Engineered chassisafstemming voor de actieve dempers en luchtvering. De ventieldopjes, veiligheidsgordels en de lasergeëtste lichtstrip in het interieur van de Polestar 3 met Performance Pack zijn afgewerkt in het kenmerkende Swedish Gold.

CEO van Polestar, Thomas Ingenlath, en Head of Design, Maximilian Missoni, onthullen de Polestar 3 op 12 oktober om 19:00 uur. De onthulling is live te volgen op Youtube: https://youtu.be/oga1XJAX8ms.