banner

De (off-road) Tip van Jip

De (off-road) Tip van Jip

Column | Een belangrijk accessoire tijdens elke reis, of vakantie is een goede koelkast*. Niets is lekkerder, dan na een dag stof happen, of moddervreten een heerlijk koud biertje, of een koud wijntje de keel te doen strelen.

Maar zo’n koelkast kan de startaccu makkelijk leegtrekken, vooral als je lang stil staat. Een tweede accu is dan de oplossing! Deze zorgt ervoor, dat je de koelkast gewoon kan laten aanstaan en de volgende ochtend ook gewoon kunt starten! Om deze bij te laden, zal je de accu’s moeten scheiden. Dat kan op verschillende manieren, waarbij zeker bij moderne voertuigen dit niet een kwestie is van zomaar even aansluiten. Een geschikt accusysteem is een behoorlijke investering, maar ook iets, waar je veel profijt van hebt. De juiste bedrading, goede aansluitingen en zodanig ingebouwd, dat het veilig is, zijn cruciaal. Laat dit altijd door een professional doen!  

Je kan dit eventueel ook nog combineren met een zonnepaneel, waardoor je vrijwel onbeperkt bent in de tijd, die je ergens blijft staan.

Binnenkort meer over de verschillende systemen en de voor-/nadelen!

*koelkasten: ook leuk voor een off-road Tip van Jip ?

Met vriendelijke 4WD-groet,

Jip Saris,

Saris 4×4, www.saris4x4.nl

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos