De nieuwe Mitsubishi ASX: krachtiger ontwerp, topklasse hybridetechnologie en innovaties voor connectiviteit, gemak en veiligheid.

Mitsubishi Motors versterkt zijn aanwezigheid in het Europese B‑SUV-segment met de nieuwe ASX. De compacte SUV is ontworpen voor automobilisten die waarde hechten aan geavanceerde technologie, toonaangevende connectiviteit, optimaal gebruiksgemak en een modern design. Het model tilt de kenmerkende eigenschappen van zijn voorganger – die vanaf de introductie in 2010 een sterk fundament legde in zijn segment – naar een hoger niveau met versterking van het visuele merk-DNA.

De Mitsubishi ASX (‘Active Sports X-over’) is gebaseerd op het CMF-B-platform van de alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi, dat een breed scala aan aandrijfopties mogelijk maakt om te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van verschillende markten. Het aanbod van aandrijfvarianten omvat een hybrideversie (HEV) met indrukwekkend lage verbruikscijfers dankzij de mogelijkheid om langer in de volledig elektrische modus te rijden. Er zijn ook twee mild-hybrideversies beschikbaar die een efficiënte benzinemotor combineren met een compacte interne elektromotor. Een zuinige driecilinder turbobenzinemotor maakt het aanbod compleet.

Een andere belangrijke eigenschap van de nieuwe Mitsubishi ASX is het toonaangevende infotainmentsysteem met een 10,4-inch touchscreen, geïntegreerde Google-functies en connectie via een smartphone-app. Dit systeem tilt de gebruikerservaring zowel in als buiten de auto naar een ongekend niveau in het B-segment.

Frank Krol, President & CEO van Mitsubishi Motors Europe: “De aantrekkingskracht van de Mitsubishi ASX wordt verder versterkt door zijn nog gedurfder exterieurontwerp, waarmee zijn SUV-karakter prominenter tot uiting komt en hij zich nadrukkelijker onderscheidt van de concurrentie. De auto is ook beschikbaar met keuze uit verschillende aandrijfopties die voldoen aan ieders behoeften, inclusief een vereenvoudigde benadering van elektrificatie die grote voordelen oplevert in de praktijk. Verder markeert de nieuwe ASX een grote stap voorwaarts op het gebied van connectiviteit. Hij biedt een reeks ingebouwde Google-functies, waarmee we de geleidelijke uitrol van ons Connected Car Services-programma starten. Met een eenvoudige mobiele app heeft de bestuurder tevens toegang tot real-time diagnostiek, op afstand bedienbare voertuigfuncties, inzicht in de locatie van de auto en allerlei andere mogelijkheden.”

Het ontwerp van de Mitsubishi ASX is grondig herzien en omvat het onderscheidende ‘Dynamic Shield’-familiegezicht van Mitsubishi Motors. Behalve het visuele DNA van het merk wordt hiermee ook het SUV-karakter van de ASX verder versterkt. Het speelse gebruik van kleur, ontwerptechnieken, wieldesigns en sierlijke ledverlichting geven de auto extra persoonlijkheid.

De ASX is beschikbaar met een uitgebreid aanbod van voorzieningen die zorgen voor optimale veiligheid en gemoedsrust. Systemen op basis van ultrasone, radar- en cameratechnologie assisteren de bestuurder en beschermen inzittenden, als aanvulling op onberispelijke passieve veiligheid. Dit alles wordt ondersteund door het Mitsubishi Service Commitment inclusief een garantie van acht jaar of 160.000 km. Hiermee kunnen klanten rekenen op extra gemoedsrust, terwijl het de reputatie van Mitsubishi Motors ten aanzien van kwaliteit en betrouwbaarheid verder onderstreept.

De nieuwe Mitsubishi ASX staat vanaf eind juni bij de Nederlandse dealers en is per direct te bestellen voor prijzen vanaf:

  • 1.0 MPI-T: vanaf € 29.290,-
  • 1.3 DI-T Mild Hybrid: vanaf € 32.390,-
  • 1.6 Hybrid: vanaf € 33.490,-