Thierry Metroz, Design Director DS Automobiles:

“Met respect voor de persoonlijkheid en elegantie van het bestaande ontwerp hebben we extra dynamiek en scherpere lijnen toegevoegd. Het karakter van de nieuwe DS 7 krijgt een boost, vooral aan de voor- en achterzijde, terwijl het design rechtstreeks is geïnspireerd op dat van onze recente conceptcars. Nieuwe materialen versterken ook het karakter van het interieur, op zoek naar meer verfijning. De nieuwe DS 7 is het resultaat van de samenwerking tussen mijn team, onze experts, de ingenieurs van DS PERFORMANCE, ons productieteam en niet te vergeten onze verlichtingsexperts, die vooruitstrevende technologie en design hebben weten te combineren.”
De nieuwe DS 7 wordt gekenmerkt door een reeks opmerkelijke details. De altijd elegante SUV oogt ook dynamischer dankzij scherpere lijnen en een krachtigere uitstraling. De vernieuwde voorzijde biedt een fraaie combinatie van design en kwaliteit dankzij de nauwe samenwerking tussen de teams van DS DESIGN STUDIO PARIS en de productie in de fabriek Mulhouse (FR).

De lichtsignatuur is nog expressiever dankzij de nieuwe, slankere DS PIXEL LED VISION 3.0-koplampen en DS LIGHT VEIL-dagrijverlichting. De DS WINGS en de grille zijn scherper, terwijl het onderste deel van de voor- en achterbumper opnieuw is ontworpen met een reeks nieuwe kleuren, afhankelijk van de uitvoering. Het ontwerp van de LED-achterlichten met vortex-effect is eveneens nieuw en voorzien van een donkere metallic afwerking. De achterklep en het DS-logo zijn met scherpere lijnen vormgegeven, terwijl de naam ‘DS AUTOMOBILES’ nu op de achterkant prijkt in plaats van ‘CROSSBACK’.

De wielen spelen een grote rol in het verfraaide zijaanzicht van de DS 7. De 19-inch ‘EDINBURGH’ en ‘SILVERSTONE’ lichtmetalen wielen ogen niet alleen stijlvol, maar verbeteren ook de aerodynamische eigenschappen van de SUV. De DS 7 E-TENSE 4×4 360 wordt geleverd met exclusieve 21-inch ‘BROOKLYN’ wielen. De sierlijsten om de ramen zijn, net als de dakrails, verkrijgbaar in een Gloss Black-variant om de dynamiek van het silhouet te benadrukken.

DS PIXEL LED VISION 3.0

DS PIXEL LED VISION 3.0 is een nieuwe technologie die een extra dimensie toevoegt aan de DS 7. De PIXEL-modules onderscheiden zich door een optimale lichtopbrengst, met behoud van de drie kenmerkende modules in de koplampen voor alle versies. De PIXEL-functie biedt een krachtigere lichtbundel, terwijl het bereik van het grootlicht is toegenomen tot 380 meter. Bij snelheden onder de 50 km/u schijnt de lichtbundel 65 meter breed. In het binnenste deel van de PIXEL-module zijn twee dimlicht- en stadslichtmodules te vinden die samen de weg verlichten. In het buitenste deel is de grootlichtmodule voorzien van 84 LED’s in drie rijen. De verlichting in bochten wordt geregeld door de buitenste LED’s van de PIXEL-module, gebaseerd op de stuurhoek.

DS LIGHT VEIL

De dagrijverlichting van de nieuwe DS 7 is geïnspireerd op die van de DS X E-TENSE en DS AERO SPORT LOUNGE. DS LIGHT VEIL bestaat uit dagrijverlichting en vier verticale lichtpunten bestaande uit 33 LED’s. Deze innovatie komt voort uit het fabricageproces: het met laser geëtste polycarbonaatoppervlak wordt aan de binnenkant geverfd, waardoor het afwisselend licht en carrosseriekleurig oogt. Het creëert een effect van diepte en helderheid, geïnspireerd op dat van een juweel. DS LIGHT VEIL schakelt in en uit als de DS 7 wordt vergrendeld en ontgrendeld.

Franse expertise voor liefhebbers van fraaie materialen

Net als de grootste Parijse modehuizen besteedt DS Automobiles veel zorg aan de keuze van de materialen en hoe die worden bewerkt. De nieuwe DS 7 OPÉRA is het toppunt van verfijning door het gebruik van nappaleder dat wordt aangeboden in twee kleuren: Basalt Black en Pearl Grey.
De nieuwe nappalederen bekleding dat zonder naden of verbindingen op het dashboard en de deurpanelen siert, prikkelt de zintuigen met een zichtbaar en voelbaar resultaat. Het leder krijgt een luxere uitstraling dankzij het reliëf dat doet denken aan de handtekening van de DS LIGHT VEIL. Bijzondere aandacht gaat uit naar de details in het interieur, zoals de point-perle stiksels die in de nieuwe kleuren White en Zephyr worden aangeboden, het stuurwiel bekleed met volnerfleder, ‘Clous de Paris’-inzetstukken in reliëf die typerend zijn voor DS Automobiles en de horlogebandbekleding die voor het eerst ook in Pearl Grey wordt aangeboden.

Het interieur van de RIVOLI-uitvoering biedt ook een hoge mate van verfijning, met de introductie van de kleur Basalt Black en een gestikte, gewatteerde bekleding in combinatie met Claudia Leather met een meer geprononceerde ledernerf. Het PERFORMANCE LINE-interieur heeft een diepere, zwarte kleur met Alcantara® en goud- en karmijnkleurige accenten die het dynamische karakter benadrukken. Het BASTILLE-interieur is opgefrist met een nieuwe DS Canvas-afwerking en een Basalt Black-nerf, geïnspireerd op vissenhuid. Alle interieurs van de nieuwe DS 7 zijn verrijkt met sfeerverlichting die kan worden gepersonaliseerd en een nieuw patroon op basis van ‘Clous de Paris’ reliëf inzetstukken.

Het nappaleder van DS Automobiles

DS Automobiles heeft zich laten inspireren door de metalen band van luxe horloges. De aaneenschakeling van dezelfde vormen is terug te vinden op de zitting en de rugleuning van de stoelen. Het is vervaardigd uit één stuk leder, zonder stikwerk, voor een hoogwaardige uitstraling en dito comfort. De zitting is vervaardigd uit schuim met een hoge dichtheid en met meer materiaal dan voorheen. Hierdoor is het comfort verbeterd en blijft het langer behouden. Het nappaleder van zeer hoge kwaliteit is rechtstreeks afkomstig van runderen die worden gehouden voor hun vlees en die leven in velden zonder prikkeldraad. Op de 4 millimeter dikte wordt alleen het hoogwaardigste deel gebruikt – de nerf van het leder. Deze nieuwe dikte wordt vervolgens geverfd met een speciale kleur: Basalt Black of Pearl Grey. Een massagefunctie, stoelverwarming en stoelventilatie maken het indrukwekkende stoelcomfort compleet.

Krachtige aandrijflijnen met hoge prestaties

DS Automobiles is nu al twee jaar op rij het multi-energiemerk met de laagste CO2-uitstoot in Europa. Deze positie in de markt wordt extra kracht bijgezet met het motorenaanbod van de nieuwe DS 7, dat onder meer bestaat uit drie plug-in hybridevarianten met vermogens van 225, 300 en 360 pk.
De nieuwe DS 7 E-TENSE 225 heeft een PureTech 180 benzinemotor en een 110 pk sterke elektromotor in combinatie met een
8-traps automaat en voorwielaandrijving. De nieuwe DS 7 E-TENSE 4×4 300 en DS 7 E-TENSE 4×4 360 hebben beide een PureTech 200 benzinemotor en vierwielaandrijving dankzij de elektromotor op de voor- én achteras (110 en 112 pk).

De nieuwe DS 7 E-TENSE 4×4 360 is speciaal afgesteld door DS PERFORMANCE, met name door het energiebeheer te optimaliseren. Deze uitvoering heeft ook een verlaagd onderstel en krachtigere remmen met 380 millimeter schijven op de vooras. De nieuwe, exclusieve 21-inch BROOKLYN wielen zijn beschikbaar in Lacquered Grey met parelmoerkleurige afwerking. De topversie in de reeks van de DS 7 accelereert in 5,6 seconden van 0-100 km/u.

Voor alle plug-in hybrideversies van de DS 7 geldt dat de elektrische energie wordt geleverd door een 14,2 kWh-batterij. Daarmee is een 100% elektrische actieradius tot 65 km mogelijk volgens de gecombineerde WLTP-cyclus en tot 81 km volgens de WLTP City-cyclus. Via een 7,4 kW-lader is de batterij in circa twee uur volledig op te laden.

Net als het gehele gamma van DS Automobiles behoort de nieuwe DS 7 tot de efficiëntste modellen in zijn klasse, mede dankzij het relatief lage gewicht.

Agnès Tesson Faget, Product Director: “De nieuwe DS 7 biedt technologie die de kunst van het reizen in Franse stijl faciliteert. We gaan verder dan de basisprincipes in het segment en zijn écht onderscheidend, vooral met onze interieurs en de keuze van de materialen. Maar ook met onze technische expertise, die heeft geleid tot een chassis dat even veilig als licht is en de aandrijflijnen die zowel krachtig als efficiënt zijn. Deze combinatie brengt het comfort en de dynamiek tot leven waar DS Automobiles om vraagt.”

Technologie vormt het hart van de nieuwe DS 7

Het infotainmentsysteem is een van de grootste verbeteringen van de nieuwe DS 7. Dit DS IRIS SYSTEM introduceert een volledig vernieuwde interface die volledig configureerbaar, reactief en naadloos is en tevens natuurlijke spraakherkenning ondersteunt. De vernieuwde 12” touchscreen is voorzien van een menu met widgets, waarmee de functies van het navigatiesysteem, de climate control, audiobronnen en reisinformatie met één enkele vingerbeweging toegankelijk zijn. Dit grote scherm maakt het ook mogelijk om het beeld van voren en achter weer te geven, dat wordt geleverd door nieuwe HD-camera’s. Tevens biedt het scherm toegang tot de Mirror Screen-functie via wifi. Het instrumentenpaneel, dat eveneens 12” groot is, biedt nieuwe grafische elementen voor belangrijke informatie over de aandrijving, zoals het energiemanagement bij de plug-in hybrideversies.

De nieuwe DS 7 introduceert ook technologie voor meer comfort en ontspanning, zoals DS ACTIVE SCAN SUSPENSION. Dit cameragestuurd dempingsysteem stuurt elk wiel onafhankelijk aan op basis van de oneffenheden in het wegdek en is uniek in de klasse van de DS 7. Daarnaast kan DS NIGHT VISION fietsers, voetgangers en dieren op afstanden tot 100 meter detecteren door met infraroodtechnologie de rijbaan te scannen. De bestuurder ontvangt de informatie op het nieuwe digitale instrumentenpaneel, versterkt door een speciale waarschuwing bij mogelijk gevaar.

De veiligheid wordt verder verbeterd dankzij DS DRIVER ATTENTION MONITORING dat de aandacht van de bestuurder in de gaten houdt met behulp van twee camera’s. De eerste controleert het gedrag van de auto in zijn omgeving en de tweede, die tegenover de bestuurder is geplaatst, herkent vermoeidheid bij de bestuurder door de bewegingen van de ogen, het gezicht en ooglidbewegingen te monitoren. Ook deze technologie is ongekend in dit segment. Verder is de nieuwe DS 7 uitgerust met DS DRIVE ASSIST, een adaptieve cruise control die zelf het remmen en accelereren kan initiëren zonder tussenkomst van de bestuurder.

DS 7 E-TENSE 4×4 360 LA PREMIÈRE

Ter gelegenheid van de introductie van de nieuwe DS 7 is het model in gelimiteerde oplage beschikbaar als DS 7 E-TENSE 4×4 360 LA PREMIÈRE. Deze speciale uitvoering is gebaseerd op de DS 7 E-TENSE 4×4 360 OPÉRA en heeft onderscheidende kenmerken, zoals zwarte logo’s, speciale badges en een Gloss Black afwerking voor de voorste spoilerlip, DS WINGS, grille, raamlijsten en dakrails. Voor het interieur is er keuze uit de kleurthema’s Basalt Black en Pearl Grey. Voor het exterieur is er keuze uit zes carrosseriekleuren: Lacquered Grey, Sapphire Blue, Pearl White, Perla Nera Black, Platinum Grey en Crystal Pearl.

Geproduceerd in Frankrijk

De nieuwe DS 7 wordt geproduceerd in het Franse Mulhouse. De eerste exemplaren arriveren in oktober 2022 bij de Nederlandse DS STORES. De nieuwe DS 7 is tevens online te bestellen, waarna de DS DELIVERY VALET de auto komt afleveren op de gewenste locatie. De prijzen van de nieuwe DS 7 worden later bekendgemaakt.