De Kia EV9: baanbrekende elektrische SUV met gedurfd en elegant design

De Kia EV9: baanbrekende elektrische SUV met gedurfd en elegant design

Kia heeft vandaag de eerste beelden vrijgegeven van de nieuwe EV9, de nieuwe elektrische SUV van Kia met drie volwaardige zitrijen. Voor Kia markeert het topmodel een belangrijke stap in de transformatie van het merk naar een rol als aanbieder van duurzame mobiliteitsoplossingen.

  • Opposites United’ designtaal van Kia voor het eerst toegepast op grote, elektrische SUV met drie zitrijen
  • Volop ruimte, comfort en state-of-the-art technologie dankzij E-GMP platform 
  • Wereldpremière eind maart

“De EV9 herdefinieert de normen op het gebied van exterieur- en interieurdesign, connectiviteit, praktische bruikbaarheid en duurzaamheid”, zegt Karim Habib, Executive Vice President en hoofd van het Kia Global Design Center. “Hij biedt de bestuurder en passagiers een verfrissend en hoogwaardig alternatief met nieuwe mogelijkheden en volop comfort door op innovatieve wijze gebruik te maken van ruimte, technologie en design.”

Nieuwe designbasis voor toekomstige elektrische SUV’s

Het ontwerp van de EV9 is het resultaat van de ‘Opposites United’ designtaal van Kia, waarbij elegante lijnen en hoekige vormen samenvloeien in een moderne, stijlvolle SUV. ‘Bold for Nature’ – een designvisie waarbij natuurlijke en materiele elementen met elkaar worden gecombineerd – speelde een belangrijke rol in de totstandkoming van het exterieur. Het resultaat is een robuuste SUV die in alle situaties uit de voeten kan, met het serene karakter van een geavanceerde EV die de basis legt voor het design van de toekomstige elektrische SUV’s van Kia.

Het front van de EV9 wordt bepaald door strakke lijnen en de nieuwste evolutie van de bekende ‘Tiger Face’ van Kia, met een in carrosseriekleur uitgevoerde grille. De opvallende verticale koplampen en smalle LED-dagrijverlichting die horizontaal doorloopt in de flanken van de auto, versterken optisch de breedte van de EV9. De kleine hoogglans koelopeningen en robuuste bodemplaatbescherming versterken het veelzijdige karakter van de EV9, en de innovatieve ‘Star Map’ LED-technologie zorgt voor een nieuwe lichtbeleving en een geavanceerd, geanimeerd lichtpatroon. Deze technologie gaat ook zijn weg vinden naar de toekomstige EV’s van Kia.

En profil valt de EV9 op door de combinatie van een herkenbaar SUV-design met aerodynamische efficiency. De robuuste wielkasten dragen bij aan de vastbesloten ‘ik kan alles aan’-look. De verzonken portiergrepen en de licht  aflopende daklijn zorgen voor extra dynamiek. Aan de achterzijde, onderstrepen de eenvoudige en strakke lijnen van de achterklep de krachtige, robuuste looks. Het design van de smalle achterlichtunits komt overeen met dat van de koplampen.

Nieuwe niveau’s van ruimte, comfort en beleving

‘Technology for Life’, een ander onderdeel van de ‘Opposites United’ designtaal van Kia, zorgt voor een groot aantal technologieën en innovaties die de interactie tussen mens en machine ondersteunen. In het interieur van de EV9 vertaalt zich dat in een ongekende ruimte, een hoogstaand comfort en state-of-the-art technologie voor alle inzittenden.

 

 

 

 

 

Met dank aan het Electric Global Modular Platform (E-GMP) van Kia heeft de EV9 een lange wielbasis en een compleet vlakke vloer. Die combinatie zorgt voor enorm veel ruimte met een comfort op lounge-niveau voor alle drie de zitrijen. De EV9 wordt leverbaar in een zes- of zevenpersoons opstelling. De stoelen op de eerste en tweede rij kunnen tijdens het opladen in een relaxstand worden gezet. De stoelen op de tweede rij zijn 180 graden draaibaar en de stoelen op de derde rij beschikken over bekerhouders en laadpunten voor mobiele apparaten.

Het gebruiksvriendelijke design van het interieur is ruim, licht en luchtig, met een hoogwaardige kwaliteitsbeleving. Het zwevende panoramische dashboard loopt van het stuurwiel door tot in de middenconsole. Het omvat twee 12,3 inch schermen en een additioneel display voor een indrukwekkende digitale beleving en moeiteloze bediening van de functies, zonder al teveel knoppen.

Het grote, hoge-resolutie audio visual, navigation & telematics (AVNT) scherm in de EV9 zorgt voor een rijke en meeslepende ervaring en een naadloze integratie met de digitale wereld. Onder dit scherm bevinden zich diverse haptische toetsen, onder meer voor de multimediabediening en de klimaatregeling.

Wereldpremière eind maart

De Kia EV9 beleeft zijn wereldpremière op 28 maart. Op deze dag worden niet alleen alle details van de nieuwe SUV vrijgegeven, maar start ook de wereldwijde campagne ‘Here to reshape the way we move.