“De komst van de CUPRA Tavasan is een droom die uitkomt,” verklaarde Griffiths. “De Tavascan wordt in Barcelona ontwikkeld op het modulaire MEB-plaform voor elektrische auto’s van de Volkswagen Groep. In 2024 versterkt hij de CUPRA line-up in en buiten Europa.” Griffiths benadrukte dat het R&D-team in Barcelona al is begonnen aan de ontwikkeling van de toekomstige productieauto.

Droomauto

Tijdens de 2019-editie van de IAA autoshow in Frankfurt onthulde CUPRA de Tavascan Electric Concept, CUPRA’s visie op sportiviteit en ‘driving pleasure’. Amper twee jaar later is het besluit genomen dat de Tavascan CUPRA’s tweede 100% elektrische auto gaat worden na de Born, die in de loop van dit jaar leverbaar wordt. De Tavascan Concept weerspiegelt CUPRA’s unieke visie op high-performance auto’s. Onder het sportieve design gaat een geavanceerde elektrische aandrijflijn schuil die maximaal rijplezier garandeert voor echte autoliefhebbers. Die combinatie leverde het studiemodel direct al een felbegeerde award op in de ‘Concepts’ categorie van de internationale designverkiezing Automotive Brand Contest.

Ambitieuze visie

Dit jaar gaat CUPRA een belangrijke rol spelen in het ‘boosten’ van de financiële resultaten van SEAT S.A.. CUPRA verwacht de verkopen te verdubbelen en de omzet zelfs meer dan te verdubbelen. In 2020 bedroeg CUPRA’s omzet zo’n 900 miljoen euro. Dankzij het CUPRA-portfolio gaat het volume van het merk binnen de totale verkopen van SEAT S.A. toenemen van 5 naar 10%. Bovendien breidt CUPRA zijn activiteiten in de meeste ‘geëlektrificeerde landen’ – waaronder Nederland – verder uit en boort het nieuwe markten aan. In 2022 opent het merk de deuren in Australië, als een belangrijke stap in de expansie in de Azië-Pacific regio.

– Persbericht

CUPRA Tavascan