Zoals elk jaar heeft de Consumentenbond een grootschalig onderzoek naar auto’s van maximaal 10 jaar oud uitgevoerd. In totaal beoordeelden ruim 8.000 eigenaren de kwaliteit van auto’s van 27 verschillende merken. Dat deden ze door antwoord te geven op de vraag of zich mankementen hadden voorgedaan en zo ja, hoe ernstig het incident was. De eigenaren konden dat aangeven door te kiezen uit drie opties: het incident maakt het onmogelijk om verder te rijden, de auto moest snel naar de garage of de reparatie kon worden uitgesteld. Na verwerking van alle gegevens bleek dat de modellen van Lexus het minst pechgevoelig waren. Dat resulteerde in een overall rapportcijfer van 8,8. De Lexus CT was zelfs goed voor een 9,4.

WERELDWIJDE ERKENNING VOOR LEXUS-BETROUWBAARHEID

De koppositie in het betrouwbaarheidsonderzoek van de Consumentenbond wordt beloond met het predicaat ‘Meest betrouwbare Merk 2020’. Dit staat niet op zichzelf. Zo riep de Britse platform What Car? Lexus onlangs uit tot meest betrouwbare automerk van Groot Brittannië waar onder andere SUV’s als de Lexus RX en de Lexus NX werden geprezen. Eerder dit jaar behaalde de Lexus ES bij het betrouwbaarheidsonderzoek van het toonaangevende Amerikaanse bureau J.D. Power de hoogste score ooit.

GEGARANDEERD GOED

De kwaliteit en de betrouwbaarheid van Lexus zijn letterlijk gegarandeerd. Elk nieuw model wordt standaard geleverd met vijf jaar garantie / 200.000 kilometer. Voor de allereerste volledig elektrische Lexus UX 300e geldt bovendien een garantie op het batterijpakket tot 15 jaar of 1 miljoen kilometer.

WAARDEVAST

Lexus staat bekend om zijn bouwkwaliteit en zijn bewezen betrouwbaarheid. Deze fundamentele merkwaardes gaan hand in hand met service van topniveau. Het onderzoek van de Consumentbond onderstreept dat het vertrouwen dat het merk in de markt geniet terecht is. De Lexus rijder profiteert van vele zorgeloze kilometers en bovenal zekerheid. Niet alleen tijdens het gebruik maar ook voor een verwachte hogere restwaarde van de jong gebruikte Lexus.

Voor het volledige onderzoek zie www.consumentenbond.nl/automankementen

– Persbericht