De Potenza Sport-uitrusting voor de Maserati Grecale Trofeo heeft een asymmetrisch profielontwerp met doorlopende middenribben die worden geflankeerd door een grote schouder aan de buitenkant. Een stijver karkasontwerp en een versterkte kroonstructuur van de band helpen om de druk te verdelen en de grip te behouden bij hard bochtenwerk en bij het remmen, zonder afbreuk te doen aan het comfort. De precieze besturing en het uitstekende vermogen bij hoge snelheden vormen de ideale combinatie met de 530 pk sterke V6-motor, de vierwielaandrijving en de transmissie met dubbele koppeling.

Bridgestone heeft ook een nieuwe profielsamenstelling  en een nieuw loopvlakpatroon ontwikkeld voor de Grecale mild-hybride versies van de nieuwe Maserati’s D-UV. De Bridgestone Potenza Sport-banden zijn speciaal ontworpen voor een uitdagende balans tussen handling op droog wegdek, comfort en een lage rolweerstand. Daarvoor hebben de banden een op maat gemaakt loopvlakpatroon met een geoptimaliseerde rib- en voidverdeling, in combinatie met een nieuwe kroonconstructie die zorgt voor een uitstekende stuurprecisie, bochtenstijfheid en comfort. De op maat gemaakte karkasconstructie van de Potenza Sport van de MHEV is ontworpen om de extra voertuigbelasting van de hybride aandrijflijn op te vangen en optimale prestaties te leveren in bochten, bij het accelereren en bij het remmen.

De Maserati Grecale Trofeo en Grecale MHEV, met op maat gemaakte Bridgestone Potenza Sport banden, zijn nu verkrijgbaar op de Europese markt.