De duurzame en lichtgewicht ENLITEN-technologie verlaagt de rolweerstand van banden met maximaal 30% en het gewicht met maximaal 20%. Hierdoor vergroot het rijbereik en vermindert de impact op het milieu, dankzij verbeterde grondstofproductiviteit. (1)

De rolweerstand van deze op maat gemaakte zomerbanden is beter dan de drempelwaarde van het Europese A-label.(2) Hierdoor worden geen toegevingen gedaan op het gebied van stabiliteit op de weg. Dat is cruciaal voor een voertuig met achterwielaandrijving.

Bridgestone ziet elektrische mobiliteit als een enorme kans om de CO2-uitstoot te verminderen en om mobiliteit duurzamer te maken, en is er trots op samen te werken met Audi om de elektrische toekomst te helpen versnellen.

De Audi Q4 e-tron met op maat gemaakte Bridgestone Turanza ECO zomer- en Blizzak LM005 winterbanden, ontwikkeld en geproduceerd in Europa, is nu verkrijgbaar op de Europese markt.

(1)Gebaseerd op interne gegevens van Bridgestone waarin premium zomerbanden van dezelfde maat (225/40R18 92Y XL), met en zonder de toevoeging van ENLITEN-technologie, worden vergeleken.

(2)Meer dan 10% boven de drempel voor EU-labelling.

– Persbericht