Onlangs hebben wij via 4WD Magazine een oproep geplaatst om de meest bijzondere 4WD-voertuigen te vinden. Het resultaat was een overweldigende respons van gepassioneerde 4WD-liefhebbers, waaronder Anthoon de Kamper, die een aantal indrukwekkende beelden en verhalen met ons heeft gedeeld.

Anthoon vertelt: “Twee jaar geleden heb ik van MasterMilo de 4×4 Buggy overgenomen. Dit was oorspronkelijk een Vitara mk1. In de loop van de tijd heb ik er een 2.5 24v V6 motor van een 2004 Grand Vitara in gebouwd. Op het chassis en de kooi na heb ik vrijwel alles aangepast voor offroad avonturen.” De foto’s die Anthoon heeft toegevoegd, laten een indrukwekkend staaltje vakmanschap en toewijding zien. De buggy is klaar voor elke uitdaging, van mudraces tot offroad evenementen, en blijft altijd trouw aan zijn roots als hobbyproject.

Naast de buggy heeft Anthoon ook een ex-kampioen trail buggy, die eveneens compleet is omgebouwd. “Beide voertuigen zijn echte hobbyprojecten,” legt Anthoon uit. “Ze zijn geen trophy- of wedstrijdwagens, maar elk heeft zijn eigen unieke karakter. De ene heeft een enorme bodemvrijheid, terwijl de andere beschikt over de nodige PK’s. Bij offroad evenementen, rally’s voor kinderen, of mudraces, staan ze hun mannetje. En net als de bestuurders, komen ze er vaak volledig onder de modder uit.”

Wil jij jouw unieke 4WD-voertuig ook delen met de wereld? Stuur jouw verhaal en foto’s naar 4wd@4wdmagazine.nl en wie weet schittert jouw auto op de car-catwalk tijdens het 4WD Festival 2024 en in 4WD Magazine. Ook als je niet wint, ontvang je een kortingscode voor je ticket.

Mis de kans niet om de verschillende standhouders en voertuigen zelf te aanschouwen tijdens het 4WD Festival editie 2024 op 14 en 15 september, op de crossbaan in Berghem. Het belooft een weekend vol off-road spektakel en unieke voertuigen te worden! Tickets en meer informatie via www.4wdfestival.nl

4WD Festival