Twee Defenders en een Range Rover Sport SVR gaan onder de hamer. Hoogst bijzonder is de Defender 110 (verwachte opbrengst: £ 300.000 – £ 500.000) die werd gebruikt voor de spectaculaire all-terrain-stuntscènes in No Time To Die. Het is om precies te zijn de Defender met het unieke VIN (chassisnummer) 007. Deze Defender speelde niet alleen een rol bij de filmopnames, maar ook bij promotieactiviteiten voorafgaand aan de première. De opbrengst van de auto komt ten goede aan het Britse Rode Kruis.

Een Defender 110 V8 Bond Edition, samengesteld door SV Bespoke en geïnspireerd door de Defenders in No Time To Die, gaat eveneens onder de hamer (verwachte opbrengst £ 200.000 – £ 300.000). Wereldwijd zijn slechts 300 Bond Editions geleverd en dit exemplaar heeft een uniek ’60 Years of Bond’-logo geëtst op het dashboard. De Defender is gebouwd volgens specificaties voor het Verenigd Koninkrijk en is volledig street legal. De opbrengst ervan komt ten goede aan de natuurbehoudsorganisatie Tusk.

De Range Rover Sport SVR stuntauto (verwachte opbrengst £ 80.000 – £ 120.000) speelde eveneens een rol in de spectaculaire all-terrain-achtervolging op hoge snelheid en is een van de zes exemplaren die voor de opnames zijn gebruikt.

Het stuntteam van No Time To Die koos de Jaguar XF (verwachte opbrengst £ 50.000 – £ 70.000) als perfecte achtervolgingsauto. Voor de veiling is een van de twee exemplaren ingebracht die te zien waren in de scène voorafgaand aan de aftiteling van de film. De Jaguars achtervolgden James Bond (Daniel Craig) en Madeleine Swann (Léa Seydoux) over de smalle, bochtige wegen van Matera in Zuid-Italië.

Nick Collins, Executive Director Vehicle Programmes, Jaguar Land Rover: “Defender, Range Rover and Jaguar were in the thick of the action in No Time To Die. Each car represents a unique piece of James Bond history which we’re sure collectors will be keen to own and we are delighted to be able to support our charity partners through their sale. With such high demand for the Defender V8 Bond Edition, we are also hoping this special one-off version with the 60 years of Bond logo will attract a keen buyer.”

De officiële, tweedelige liefdadigheidsveiling Sixty Years of James Bond omvat in totaal zestig kavels. Als eerste opent op 15 september de online veiling, die loopt tot James Bond Day op 5 oktober. De online veiling omvat 35 kavels met posters, rekwisieten, kostuums, memorabilia en belevingen uit alle vijfentwintig Bond-films. De Defender, Range Rover en Jaguar stuntauto’s behoren tot de 25 kavels van de live veiling, die op 28 september plaatsvindt bij Christie’s en EON Productions in Londen. Aan deze veiling kan alleen worden deelgenomen op uitnodiging. Fans en verzamelaars van over de hele wereld kunnen online bieden via Christie’s LiveTM.

 

Praktische informatie

Het bijwonen van de live veiling op 28 september is alleen mogelijk op uitnodiging voor persoonlijke biedingen. Fans en verzamelaars van over de hele wereld kunnen online bieden via Christie’s LiveTM, maar ook via de telefoon of door een schriftelijke absentee bid in te dienen.

De live veiling omvat 25 kavels met voertuigen, horloges, kostuums en rekwisieten uit de 25e film No Time To Die. De laatste zes kavels zijn gewijd aan de zes James Bond-acteurs. De online veiling opent op 15 september en loopt tot James Bond Dayop 5 oktober. De online veiling omvat 35 kavels met posters, rekwisieten, horloges, kostuums, memorabilia en belevingen uit alle vijfentwintig films.

Net als bij de vorige drie officiële 007-veilingen bij Christie’s – die bij elkaar € 6.092.361 opbrachten – komt de opbrengst van de verkopen ten goede aan goede doelen. De voorverkoopstentoonstelling met highlights is van 15 tot 18 september gratis te bezichtigen in de hoofdvestiging van Christie’s, op King Street 8 in Londen.