De nieuwe banden combineren grip op droog en nat wegdek met een uitstekende weglegging, een lage rolweerstand, rijcomfort en goede handling. Ze presteren aanzienlijk beter dan hun voorgangers.

Om tot dit resultaat te komen, is vooral gewerkt aan nieuwe componenten voor het loopvlak en aan het ontwerp van zelfblokkerende lamellen die vervorming van het profiel verminderen. Deze innovaties maken een kortere remweg mogelijk en dragen zo bij aan extra veiligheid, met name op natte wegen.

  • BFGoodrich Advantage: -2,4 m (1) remweg op nat wegdek en -1,5 m (1) op droog wegdek.
  • BFGoodrich Advantage SUV: -2,9 m (2) remweg op nat wegdek en -1,1 m (2) op droog wegdek.

Dankzij deze resultaten behalen beide banden het hoogst haalbare niveau dat het Europese bandenlabel kent voor remgedrag op natte wegen, namelijk een A.

Doordat ze de rigiditeit vergroten, zorgen de zelfblokkerende lamellen voor minder rolweerstand. Daarmee beperken ze het brandstofverbruik.

Beide nieuwe BFGoodrich banden kunnen worden gepersonaliseerd. Voor klanten die zich graag willen onderscheiden, biedt BFGoodrich stickers aan waarmee ze de zijwanden van de banden kunnen verfraaien.

De BFGoodrich Advantage komt in 99 afmetingen op de markt en de BFGoodrich Advantage SUV in 23 afmetingen, waarbij er 2021 nog eens 20 bijkomen. Ze zijn enkel voor de vervangingsmarkt bestemd.

De nieuwe BFGoodrich Advantage banden zijn gepositioneerd in het middensegment. Ze koppelen prestaties aan een betaalbare prijs.