Aan BCA Autoveiling de eer deze unieke auto’s te mogen veilen. De Jeeps zijn ontdaan van alle stickers en zwaailichten, en mogen daarom ook door burgers worden bestuurd. Door de vierwielaandrijving zijn de Jeeps erg geschikt voor ruiger terrein.

Calamiteiten
De Jeeps Wrangler zijn in 2003 aan de politie geleverd en hebben sindsdien slechts 10.000 tot 20.000 kilometer gereden. Het korps heeft ze voornamelijk gebruikt met calamiteiten, demonstraties en rellen. De Nationale Politie wil echter dat alle korpsen in het hele land in dezelfde voertuigen gaan rijden en daarom doet het korps ze van de hand. Politie Haaglanden was het enige korps in ons land dat nog Jeeps gebruikte, en na zeventig jaar komt daar nu een einde aan.

Veiling
Aanstaande vrijdag gaan er twaalf van deze bijzondere auto’s onder de hamer bij BCA in Barneveld. Autohandelaren en dealers kunnen live meebieden in de veilinghal in Barneveld of via internet. De auto’s mogen niet herkenbaar als politieauto de weg op, en dus zijn alle stickers verwijderd en zwaailichten gedemonteerd.

Louwman Museum
De politie-Jeeps zijn zo uniek, dat er ook exemplaren naar musea gaan: het Louwman Museum in Den Haag en het Veiligheidsmuseum PIT in Almere krijgen een auto geschonken door politiekorps Haaglanden en mogen die permanent exposeren.