Hi! Wij zijn Jerry en Anniek, en we willen je graag meenemen in ons fantastische avontuur: een reis over het Zuid-Amerikaanse deel van de Pan-American Highway in onze zelfontwikkelde 4×4 camper, genaamd “Lizzy”.

Wie zijn wij?

Jerry is een bouwkundig ingenieur met een passie voor actieve buitenactiviteiten én luxe. Zijn liefde voor vanlife ontstond tijdens een backpackreis in Australië, waar hij een camper huurde en de vrijheid van het reizen met een mobiel huis ontdekte. Terug in Nederland bouwde hij zijn eerste camper, een Volkswagen Transporter, compleet met een op maat gemaakt interieur dat hij zelf ontwierp en bouwde.

Anniek is arts en onderzoeker, met een honger naar nieuwe ervaringen. Via Jerry ontdekte ze het camperleven en werd al snel verliefd op de combinatie van vrijheid en comfort die hun zelfgebouwde camper bood.

Het Grote Avontuur

Onze droom was om een lange reis te maken. Na veel overwegingen kozen we voor Zuid-Amerika vanwege de rijke cultuur en de eenvoud van visumvrij reizen. Onze eerste camper, een Transporter, bracht ons ver, maar niet ver genoeg. Na veel overwegingen en een testrit met een echte 4×4, kozen we uiteindelijk voor een Ford Ranger. Hierop zijn we samen een unieke cabine gaan ontwikkelen en bouwen, volledig zelfvoorzienend en aangepast aan ons avontuurlijke leven.

Na een intensieve ontwikkelingsperiode waren we eindelijk klaar om te vertrekken. Met “Lizzy” ingeladen in een container, vlogen we naar Colombia om onze reis te beginnen. Onze eerste stop was Cartagena de Indias, waar we de tijd namen om de rijke geschiedenis van de stad te verkennen en ons voor te bereiden op de aankomst van onze camper.

Specificaties van Lizzy the Land Roamer

  • Afmetingen: 6m lang (inclusief auto), 2.4m hoog (inclusief auto), 1.93m breed.
  • Gewicht cabine: ±650 kg, afhankelijk van opties.
  • Faciliteiten: Volledig uitgeruste keuken, hefdak met grote ramen en horren, vast hefbed, buitendouche, dieselkachel, en diverse optionele uitbreidingen zoals een 270 graden luifel en douchetent.
  • Zelfvoorzienend: 93L vers water, uitgebreid stroompakket op te laden met een zonnepaneel en tijdens het rijden.

Cartagena de Indias

Cartagena de Indias is een stad vol geschiedenis, waar het Spaanse koloniale verleden nog steeds voelbaar is. Binnen de oude stadsmuren hebben we de lokale cultuur ontdekt, genoten van de koloniale architectuur, en ons voorbereid op het volgende deel van onze reis. We voelden ons welkom en veilig in deze kleurrijke stad, waar toerisme een belangrijke bron van inkomsten is en de lokale bevolking vriendelijk en behulpzaam is.

Onze volgende update zal gaan over het ophalen van onze camper en onze eerste avonturen op de weg. We kunnen niet wachten om ons huisje op wielen weer te zien en de weg op te gaan!

Instagram link: instagram.com/lizzy_land_roamer/

Bezoek het 4WD Festival 2024

Wil je meer van dit soort avontuurlijke voertuigen zien? Kom dan zeker naar het 4WD Festival editie 2024 op 14 en 15 september! Hier kun je niet alleen bijzondere voertuigen bewonderen, maar ook deelnemen aan activiteiten en demo’s voor echte 4×4-liefhebbers. Voor meer informatie en tickets, bezoek de website 4WDFestival.nl. Mis deze kans niet om geïnspireerd te raken door de wereld van off-road reizen!

Lizzy the Land Roamer