banner

Woudkarpaten

Woudkarpaten

Verscholen tussen de bossen en heuvelachtige velden van zuid-oost Polen liggen afwisselende routes, waar elke off-road liefhebber enthousiast van wordt.

Nauwe canyons nodigen uit tot technisch bochtenwerk, dichte bossen verbergen diepe modderpoelen en uitgestrekte heuvels bieden onverwachte uitdagingen. Ik had nooit gedacht, dat ik Polen zo mooi zou vinden. De charme van het landschap, de enthousiaste locale gidsen en gezellige pensions maken het voor mij tot een ideale bestemming voor een fantastische 4×4-vakantie.

In één van de vele valleien nemen we een afslag naar een onverhard pad. De begroeiing wordt steeds dikker. We bevinden ons op een overschaduwd bospad. De ondergrond is hard. Hoe dieper we het bos in gaan, hoe modderiger het pad wordt. Diepe sporen en korte, steile hellingen worden onverwacht uitdagend. Bij sommige passages moeten we flink gas geven om door de modderpoelen heen te komen. Jawel, net voor het eind van een lange geul vol modder komt de 4×4 tot stilstand. Achteruit, vooruit, achteruit. De modderspetters vliegen in het rond, de uitlaat blaast bellen onder water, het is tijd voor de lier.

Lees het gehele artikel in de dikke zomeruitgave (7/8) van 4WD Magazine. Te bestellen via deze link.

Woudkarpaten

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE
X