banner

Woestijnbeproeving ABT CUPRA XE-team

Woestijnbeproeving ABT CUPRA XE-team

Afgelopen weekend kwam het ABT CUPRA XE-team met Nasser Al-Attiyah en Jutta Kleinschmidt voor het eerst in actie tijdens de openingsronde van het Extreme E 2022-kampioenschap. De woestijn van Neom in Saoedi-Arabië vormde het toneel voor de eerste rally van het seizoen en tevens het debuut van de CUPRA Tavascan XE. Hoewel de verwachtingen hooggepannen waren, weerhielden enkele foutjes het team van een plek in de uiteindelijke finale.

Afgelopen zaterdag – hét kwalificatiemoment voor de teams om te pushen voor een plek in de finale op zondag – kende Al-Attiyah een incident dat bepalend was voor het verloop van het weekend. Tijdens een inhaalmanoeuvre nam Al-Attiyah de binnenlijn en kwam hij in botsing met concurent Carlos Sainz. Vanwege deze actie kreeg het team een ​​strafpunt, waardoor het ABT CUPRA XE-team moest deelnemen aan de ‘crazy race’ (een race met vier auto’s waarin enkel het team dat als eerste finisht doorgaat naar de finale). ABT CUPRA XE miste die finaleplek op slechts twee en een halve seconde.

Publieksfavorieten

Desondanks behoorde het ABT CUPRA XE-team met de nieuwe CUPRA Tavascan XE tot de publieksfavorieten op het woestijncircuit in Saoedi-Arabië. Met 35% van de stemmen voor Nasser Al-Attiyah en 5% voor Jutta Kleinschmidt noteerde ABT CUPRA XE een recordaantal stemmen in de online ‘GridPlay’ verkiezing en met sterke tijden in alle sectoren was het over het algemeen een geslaagde debuutdag voor de nieuwe CUPRA line-up.

“Ik kijk met een positief gevoel terug op dit eerste event, omdat ik ondanks de uitdagingen die we hebben gehad veel heb geleerd”, aldus Nasser Al-Attiyah. “Ik heb wat fouten gemaakt, maar over het algemeen ben ik tevreden na deze eerste ervaring. We hebben onze snelheid in de CUPRA Tavascan XE laten zien en ik denk dat we de komende ronden sterk kunnen zijn en veel beter zullen presteren.”

Uiteindelijk eindigde het ABT CUPRA XE-team in Saoedi-Arabië op een achtste plaats, met vier punten voor het rijders- en teamkampioenschap tot gevolg. De volgende ronde voor het Extreme E 2022-kampioenschap vindt plaats op 7 en 8 mei op Sardinië.

Over CUPRA

CUPRA is een nieuw avontuur gestart in Nederland. Het sportieve Spaanse automerk focust met plug-in hybride en volledig elektrisch aangedreven auto’s op krachtige, geëlektrificeerde prestaties en rijplezier. Daarmee is CUPRA een merk voor autoliefhebbers die bovendien veel waarde hechten aan design uit Barcelona.

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos

X